Foto: deelnemers tijdens het apenkooien.

Deelnemers zijn fanatiek tijdens eerste Oldskool Gymles

NIEUWLEUSEN - Maar liefst veertien enthousiaste deelnemers kon lesgever Evaline Ridderikhoff begroeten tijdens de eerste Oldskool Gymles. Maandagavond gingen de lessen van start in De Spil in Nieuwleusen.

De groep was een mooie mix van vrouwen en mannen en van diverse leeftijden tussen de 20 en 50 jaar. Evaline had voor deze openingsles o.a. de activiteit apenkooi op het programma staan. Deze tot de verbeelding sprekende activiteit nam de deelnemers mee terug naar de gymlessen van vroeger tijdens de basisschooltijd. Dat was ook terug te zien in het fanatisme. “Je zag iedereen enorm hun best doen om niet getikt te worden en de tikkers heel gericht samenwerken om zoveel mogelijk lopers te tikken” zeg Evaline. Vooraf kregen de deelnemers wel eerst een warming-up om de spieren en gewrichten goed  voor te bereiden. Na afloop van het apenkooien werden de deelnemers nog even onder handen genomen door Evaline door middel van verschillende Core oefeningen (oefeningen voor een stabiele romp) “Naast het fun gedeelte van de gymles activiteiten van vroeger, werken we, passend bij ieders eigen mogelijkheden, tijdens de Oldskool Gymles ook aan de verbetering van de eigen conditie en kracht”, zegt Evaline hierover. “Elke Oldskool Gymles zal bestaan uit andere activiteiten en oefeningen en dit krijgen de deelnemers pas op de avond zelf te zien en is dus elke keer een verassing”.

Core-oefeningen

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

De Oldskool Gymlessen vinden elke maandagavond van 19.00-20.00 uur plaats in kulturhus De Spil in Nieuwleusen. De eerstvolgende les staat gepland op 19 oktober. Aanmelden is verplicht en dit kan via de website www.dalfsenbeweegt.nl Per les kunnen maximaal 24 deelnemers meedoen. Meer informatie is te vinden op de website. Maar contact opnemen met buurtsportcoach Marco Hollak kan ook, via [email protected] of tel. 06 229 55 669.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency