Foto: een moment uit de wedstrijd.

Dames Flash Nieuwleusen winnen van koploper D.B.S. Balk

NIEUWLEUSEN - Flash Nieuwleusen dames 1 heeft zaterdag thuis gewonnen van koploper D.B.S. Balk dames 1.

Om de tweede positie in de competitie te verdedigen, moest Flash punten pakken van de Friezinnen. Na een week met een oefenwedstrijd en een goede training was Flash goed voorbereid op deze wedstrijd.

Eerste set

Flash begon aan de wedstrijd met spelverdeler Eva Rosa Fieten, diagonaal Maaike van Dijk, passer-lopers Mireille Huzen en Manouk Schoemaker, midspeelsters Sabine van den Berg en Manon van Blanken en tot slot libero Korien Hovenga. De eerste set begon goed voor Flash met een aantal mooie service series. Balk had ook een sterke service. Lisa Bollemaat werd aan het einde van de set gewisseld voor de servicepass van Manouk Schoemaker. Het spel van Nieuwleusen was stabiel en zo wonnen de dames de eerste set met 25-18.

Tweede set

De tweede set begon met dezelfde opstelling. Opnieuw werd er stabiel gespeeld. Eva Rosa Fieten had een sterke service, waar Balk niet op berekend was. Toch liet Balk niet zomaar over zich heen lopen, waardoor Flash Nieuwleusen dames 1 voor elke bal moest gaan. Er werd goed gevarieerd door de dames; ze vielen hard aan, maar speelden ook tactisch. Ook de tweede set ging naar Flash met 25-17.

Derde set

De dames van Flash waren vastberaden om de derde set ook te winnen. D.B.S. Balk was namelijk nog ongeslagen koploper, maar daar wilde Nieuwleusen verandering in brengen. Deze set begon met dezelfde opstelling als de eerste twee sets. In de derde set ging Flash Nieuwleusen dames 1 op dezelfde voet verder. Er werd goed verdedigd, gevarieerd in de aanval en er was ook veel servicedruk. Uiteindelijk werd deze set ook gewonnen met overtuigende cijfers: 25-16. De koploper was niet meer ongeslagen.

Vierde set

Om 5 punten in eigen huis te houden moest Flash deze set winnen. De opstelling bleef hetzelfde als de eerste drie sets. Het was een spannende set, waarin de dames van Balk meer druk zetten. Passer-loper Manouk Schoemaker werd gewisseld voor Lisa Bollemaat en spelverdeelster Eva Rosa Fieten werd gewisseld voor Melanie Mijnheer. Het ging de hele set gelijk op, waardoor het erg spannend was. Bij 23-25 maakte Nieuwleusen het winnende punt, tenminste dat dacht Flash. Helaas werd er afgefloten voor netfout, waardoor de stand 24-24 was. Uiteindelijk won D.B.S. Balk de laatste set met 25-27.

Dames 1 van Flash Nieuwleusen kan terugkijken op een mooie wedstrijd, waarbij belangrijke punten in eigen huis werden gehouden. Het publiek heeft dames 1 volop aangemoedigd, waardoor er een goede sfeer hing in De Spil. Volgende week speelt het team uit tegen Sudosa-Desto Dames 4.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency