Dalfser politiek vraagt om zwemlesregeling

DALFSEN - In een unaniem aangenomen motie, op initiatief van Gerrit Jan Veldhuis (VVD), sprak de gemeenteraad maandagavond uit dat het voor iedere inwoner van de gemeente Dalfsen mogelijk moet zijn om te leren zwemmen. ´Voldoende zwemvaardig zijn is belangrijk omdat Dalfsen veel onbewaakte wateren heeft, zoals de Vecht en het Overijssels kanaal´, aldus de gemeenteraad.

De raad riep wethouder Jan Uitslag op met een voorstel voor een financiële regeling te komen,  inzicht te geven in wat de kosten zijn en de regeling onder de aandacht te brengen.

Zwemdiploma

De raad constateerde dat een groeiend aantal kinderen de basisschool zonder zwemdiploma verlaat. Dat komt onder meer omdat het schoolzwemmen in de gemeente Dalfsen is gestopt en niet alle ouders financieel in staat zijn hun kinderen op zwemles te doen. Uit onderzoek blijkt dat zes procent van de kinderen, die opgroeien in armoede, geen enkel zwemdiploma haalt.  Ook veel nieuwe inwoners van Dalfsen, zoals statushouders, hebben geen zwemdiploma.

Verduurzaming

De raad ging maandagavond ook akkoord met het voorstel om 570.000 euro uit te trekken voor de verduurzaming van de twee openluchtzwembaden in Dalfsen en Nieuwleusen. Beide baden worden gasloos gemaakt en voorzien van elektrische warmtepompen.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency