Foto: De raadzaal in Dalfsen.

Dalfsen nu ook ‘Regenbooggemeente’

DALFSEN - De Regenboogvlag gaat dit jaar ook in Dalfsen in top. De gemeenteraad besloot maandagavond unaniem dat Dalfsen zich aansluit bij de zogenaamde Regenbooggemeenten.

Het initiatief kwam van de PvdA- fractie, de indieners vragen aandacht voor de problemen waar LHBTI’ers tegenaan lopen, zoals maatschappelijke weerstand, ontkenning, maar ook schaamte. De motie kreeg aanvankelijk alleen steun van VVD en D66, maar na een kort debat verleenden de andere partijen ook hun steun.

Coming-outdag
Regenbooggemeenten hebben aandacht voor de positie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’ers) in de gemeenschap. Op de jaarlijkse coming-outdag op 11 oktober wordt vanaf heden de regenboogvlag gehesen bij de overheidsgebouwen in gemeente Dalfsen. De vlag is het symbool dat in Dalfsen iedereen meetelt en meedoet en de gemeente er voor iedereen is. Het college zal relevante partijen zoals COC Zwolle betrekken bij haar inclusiviteitsbeleid.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency