Dalfsen komt net te kort tegen WVV Winschoten

DALFSEN - Sv Dalfsen speelde zondagmiddag tegen WVV Winschoten. De Groningers wonnen met 2-3.

In verband met het winterweer werd de wedstrijd op kunstgras gespeeld en vergeleken met het recent gehouden trainingskamp in Malaga was het zo’n 22 graden koeler. Dalfsen begon furieus aan de wedstrijd en binnen een minuut was de eerste 100 procent kans een feit. Echter, de afwerking was niet perfect en de keeper van Winschoten was attent. Vervolgens werd er zo’n 20 minuten gespeeld zonder een kans te creëren, direct hierna was WVV dichtbij een doelpunt, maar de lat bracht redding. De wedstrijd leek op een 0-0 ruststand af te stevenen maar een foutje van doelman Knol werd genadeloos afgestraft door de oplettende voorhoede van WVV. Nog voor rust kwam Dalfsen weer op gelijke hoogte door een knappe goal van Luc van der Vecht.

Na rust

Na rust pakte WVV het initiatief en Dalfsen had het hier moeilijk mee. Door matig uitverdedigen, kwam WVV weer in balbezit en een strakke voorzet werd in de 56e minuut keurig binnengekopt. Winschoten zette door en scoorde de 1-3 uit een geweldig uitgespeelde aanval, waardoor Dalfsen op een kansloze nederlaag leek af te stevenen. Echter, toen Dalfsen in de 89e minuut een penalty kreeg en Koen Sloot deze binnenschoot, leek er toch nog een gelijkspel mogelijk te zijn. Dalfsen zette nog een keer aan, maar de tijd was te kort om echt gevaarlijk te worden. Met een 2-3 uitslag werd vervolgens de warme kantine opgezocht en gingen de punten mee met de spelersbus naar Winschoten.

Volgende week speelt Dalfsen een uitwedstrijd tegen Germanicus uit Coevorden, aanvang 14.00 uur.