d’Ommerdieck Nieuwleusen verliest nipt van koploper

NIEUWLEUSEN - Het eerste team van korfbalvereniging d’Ommerdieck speelde zaterdag in Deventer tegen Devinco 3 en verloor nipt met 9-8.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd. d’Ommerdieck kwam eerst op achterstand 2-0, maar boog dit om tot een voorsprong van 4-5, de ruststand.
Na rust was Devinco goed op schot en liep uit tot een eindstand van 9-8.

Doelpuntenmakers : Stefan van Veldhuizen 2x, Jasper Ekkelenkamp 2x, Jasper Batterink, Nienke Rijkeboer, Esther van Dijken en Gerja Eijkenaar.

Zaterdag 28 september wordt de returnwedstrijd gespeeld om 14.45 uur in Nieuwleusen.

Wedstrijd d’Ommerdieck-Amicitia

Dinsdag versloeg het eerste team van d’Ommerdieck in eigen huis Amicitia: 14-10.

Op verzoek van Amicitia was de wedstrijd verplaatst van de voorafgaande zaterdag naar deze dinsdagavond. d’Ommerdieck miste Esther van Dijken en Jasper Ekkelenkamp, Carlijn Haan was de invalster. Hoewel d’Ommerdieck veelal de leiding nam, ging de strijd in de eerste helft gelijk op, en vlak voor rust had Amicitia zelfs even de overhand: 4-5.

Na rust kwam Femke Rijkeboer in het veld voor Carlijn Haan. Nienke Rijkeboer schoot gelijk raak (5-5), waarna d’Ommerdieck via twee treffers van Femke Rijkeboer uitliep tot 7-5. Maar weer kwam Amicitia terug 7-7. d’Ommerdieck maakte de gecreëerde kansen af (9-7, 10-8), maar slaagde er niet in de tegenstander van zich af te schudden. De beslissing viel pas toen d’Ommerdieck bij een stand van 10-9 viermaal op rij raak schoot (14-9).

Doelpuntenmakers: Stefan van Veldhuizen 3x, Femke Rijkeboer 3x, Jasper Batterink 2x, Nienke Rijkeboer 2x, Martin Alteveer 2x, Gerja Eijkenaar en Astrid Aalbers.