d’Ommerdieck blijft stunten

NIEUWLEUSEN - De korfballers van d’Ommerdieck hebben in Wezep een zwaar bevochten overwinning behaald op Rood Wit. d’Ommerdieck staat op de tweede plaats en Rood Wit op de derde.

Vooral in de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd. Na een voorsprong van 1-3 kwam Rood Wit langszij 3-3. Vier doelpunten op rij zorgden voor een mooie stand 3-7. Maar weer wist Rood Wit gelijk te komen 7-7. Na 7-8 was de ruststand 8-8. Na rust kwam Norah Wetering in het veld voor Miranda Huzen. In deze helft benutte d’Ommerdieck de kansen beter en bleef goed doorgaan.

Goede aanvallen

Rood Wit wist dichterbij te komen 9-10 en 10-11, maar kon de gelijkmaker niet scoren. Met goede aanvallen en prachtig afgemaakte doelpunten liep d’Ommerdieck uit tot 11-18. Norah Wetering benutte een strafworp 11-19. De eindstand was 13-19.

Door deze overwinning staat d’Ommerdieck gelijk met nummer één Wit Blauw 5 uit Kampen met zestien punten uit negen wedstrijden. Maar Wit Blauw heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Doelpuntenmakers

Doelpuntenmakers : Jasper Batterink 6x, Martin Alteveer 4x, Gerja Eykenaar 3x, Agnes Compagner 2x, Robert Batterink 2x, Lisanne Teeuwsen 1x en Norah Wetering 1x

Zaterdag 18 februari om 15.00 uur speelt d’Ommerdieck in sporthal De Spil tegen Wit Blauw 5.