d’Ommerdieck 2 ook kampioen

NIEUWLEUSEN - Door de 15-4 winst op Thrianta uit Hoogeveen is het tweede team van d’Ommerdieck zaterdag kampioen geworden met tien punten uit zes wedstrijden. .

d’Ommerdieck verloor de eerste wedstrijd tegen Thrianta in Hoogeveen met 11-9 en was dus gebrand op winst in de return. Dat gold evenwel ook voor Thrianta, dat met zeven punten uit vier wedstrijden ook nog zicht had op het kampioenschap als men  de laatste twee wedstrijden zou winnen. Met acht punten uit vijf wedstrijden kon d’Ommerdieck bij winst kampioen worden.
Een zeer gemotiveerd d’Ommerdieck was meteen goed op schot: in drie minuten tijd was het 2-0. Daarna bleef d’Ommerdieck geconcentreerd spelen en wist de aanvallen met goede schoten af te ronden tot een ruststand van 6-1.
Na rust kwam Nienke Rijkeboer in het veld voor Jeanine Bril en Stefan van Veldhuizen voor Harry van Leussen. Thrianta probeerde in de tweede helft meer vat op het spel te krijgen, maar kon niet scoren. d’Ommerdieck bleef goed doorgaan en liep uit tot 10-1. Na 11-3 liep de thuisclub verder uit tot 14-3, om uiteindelijk de eindstand op 15-4 te bepalen.
De doelpuntenmakers bij d’Ommerdieck 2 waren Miranda Huzen 3x, Nienke Rijkeboer 3x, Jasper Ekkelenkamp 2x, Michiel Huzen 2x, Stefan van Veldhuizen 2x, Harry van Leussen, Astrid Aalbers en Janniek Talen allen 1x.
De veldcompetitie is afgelopen. Op 7 november begint de zaaltraining in sporthal de Spil. Na de oefenwedstrijden op 17 november begint de zaalcompetitie op 24 november