Foto: Vlnr: Louise Loman, Henk Borgmeijer, Tess Boekema, Bernhard Kootstra, Cor Bronk en Lydia Brouwers.

Cheque van Stationsloop voor Naaiatelier SamSam

DALFSEN - Het Naaiatelier SamSam ontving vrijdag een cheque van 1.500 euro van de stichting Station tot Station Loop. Elk jaar doneert de stichting één euro per deelnemer aan een kleinschalig goed doel. De overhandiging van het bedrag van vorig jaar gebeurde in de aanloop naar de veertiende Station tot Station Loop op woensdag 31 mei 2023. De inschrijving voor dit loopevenement over 16,1 kilometer van Ommen naar Dalfsen start woensdag 1 februari om 18.00 uur.

Tess Boekema, die in 2022 als eerste finishte bij de vrouwen, en trainer Cor Bronk namen samen met speaker Henk Borgmeijer en Stationsloopvoorzitter Bernhard Kootstra de uitreiking voor hun rekening. Cor Bronk verving Danny Koppelman, die vorig jaar bij de heren won.

Naaiatelier

Louise Loman en Lydia Brouwers van het Naaiatelier namen het bedrag van harte in ontvangst. Zij waren ruim zes jaar geleden de initiatiefneemsters van SamSam. Gemiddeld zo’n achttien allochtone vrouwen en mannen bezoeken inmiddels het atelier dat is gevestigd in het gymlokaal van basisschool de BuitenSpiegel in Ankum. SamSam is een vrijwilligersorganisatie die afhankelijk is van giften. Dit kan zijn in de vorm van geld maar ook via spullen die worden geschonken, zoals lappen stof, stalen van winkels of meubelstoffering. Zo snijdt Kringloopwinkel Noggus en Noggus leren banken die niet meer verkoopbaar zijn los en schenkt het leer vervolgens aan het naaiatelier.

Verkoop

De verkoop van gemaakte spullen vindt plaats via vaste verkooppunten. De Wereldwinkel in Dalfsen heeft een plank gereserveerd in haar winkel en veel spullen zijn ook terug te vinden bij de Schatkamer, de winkel van de kringloop, in het centrum van Ommen.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency