Foto: de meest kleurige creaties reden door de straten van Lemelerveld.

Carnaval is losgebarsten in Lemelerveld en Hoonhorst

LEMELERVELD - SPROKKELDORP/HAKKERSDONK – Ten zuiden van de rivier de Vecht is het carnaval losgebarsten in de gemeente Dalfsen.

In Hakkersdonk (Hoonhorst) begon het donderdag met het 50+ carnaval. Het thema is dit jaar: ‘De Hoonhakkers zijn de tijd kwijt’. Vrijdagmiddag hadden de kinderen feest met goochelaar Pieter en ’s avonds was er feest voor de middelbare schooljeugd. Vandaag (zaterdag) is er party in de kroeg en zondagmiddag de optocht en het gezinscarnaval.

De Sprokkelaars

De Sprokkelaars in Lemelerveld hebben als thema: Olympisch Carnaval en het feest is vrijdag begonnen voor de kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool.

Vanmiddag (zaterdag) was de grote carnavalsoptocht in de dorpskern van Lemelerveld. De lucht was dreigend, maar tijdens de optocht bleef het gelukkig zo goed als droog. De meest kleurige creaties manoeuvreerden door de straten van Sprokkeldorp. Zondag is de Sprokkelbrunch, Familiecarnaval en Supersunday. Maandag is er kindermiddag in de Residentie, Sprokkelbingo in Brugstede en ’s avonds het Sallands Sprokkelcarnaval. Dinsdag de Verlichte Optocht in de dorpskern van Lemelerveld met aansluitend prijsuitreiking en carnavalsfeest. Voor meer info zie www.sprokkelaars.nl

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency