Foto: Marcel van Saltbommel.

Burgemeester bezoekt leerlingenraad Tweemaster

NIEUWLEUSEN - Burgemeester Erica van Lente bracht vandaag (dinsdag) een bezoekje aan OBS De Tweemaster in Nieuwleusen.

Zij ging met de leerlingenraad in gesprek over de toekomst van Nieuwleusen in 2035. Hoe ziethet er dan allemaal uit, wat zijn de dromen van de kinderen, waar wonen ze?
De leerlingen uit de raad hebben daarover eerst gepraat met de leerlingen in hun eigen groep. Zo konden zijn de uitkomsten verwerken in hun presentatie aan de burgemeester.

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Verkiesbaar stellen

Voor de herfstvakantie konden de kinderen van groep 5 t/m 8 zich verkiesbaar stellen voor de leerlingenraad. In de klas hebben ze verteld waarom zij graag in de leerlingenraad wilden en acht leerlingen zijn gekozen.

Meedenken

De leerlingenraad mag meedenken met de leerkrachten en de directeur over verschillende onderwerpen. Zoals over het schoolplein, bepaalde lesmethodes, regels op school, allerlei activiteiten die in of buiten de les passen, etc. De ideeën en opmerkingen worden dan meegenomen naar de teamvergadering en/of besproken met de directeur. De leerlingenraad koppelt alles weer terug in de groepen. De school hoopt dat de leerlingen zich zo meer betrokken voelen bij het reilen en zeilen van de school, omdat ze samen verantwoordelijk zijn.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency