Foto: Jan Willen en Mina Schiphorst-Scholten.

Bruidspaar Schiphorst viert diamanten huwelijk

Jan Willem Schiphorst (85) en Mina Scholten (84) vierden gisteren (zondag) hun 60-jarig huwelijk.

Jan Willem is geboren en getogen in een gezin met twee kinderen op een boerderij aan de Dommelerdijk in Oudleusen. Op die locatie woont het echtpaar nog steeds. Na de lagere school volgde Jan Willem de landbouwschool. Daarna werkte hij op de ouderlijke boerderij en daarnaast verdiende hij een centje bij met werken bij andere boeren. Hij hielp met koeien scheren, grasmaaien en andere voorkomende klussen op de boerderij.

Mina’s wieg stond op een boerderij op landgoed Den Aalshorst in Dalfsen, in een gezin met drie kinderen. Mina werkte - nadat ze de achtste klas had afgerond – thuis op de boerderij. Vanaf haar 19e werkte ze in de huishouding en op de boerderij van een oom. Na hun trouwdag hielp Mina volop mee in het bedrijf, naast de zorg voor het gezin.

Het stel leerde elkaar kennen bij een openluchtspel van de CBTB-jongeren (Christelijke Boeren- en Tuindersbond) en daarna bracht Jan Willem Mina naar huis. Dat deed hij nog eens na een jeugddienst en zo kregen ze verkering. In 1960 trouwden ze en kregen vijf kinderen, vijftien kleinkinderen en een achterkleinkind.

De hobby’s van Jan Willem zijn dagelijks een fietstochtje maken, lezen, kaarten bij de soos, tv kijken en af en toe een klusje doen op de boerderij. Mina houdt van koken en bakken, creatief bezig zijn, werken in de tuin en ze is lid van twee zangkoren.
Een groot feest zat er niet in vanwege de coronamaatregelen, maar toch hadden ze een hele feestelijke dag met vele kaarten, bloemen en cadeaus.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency