Foto: De turnsters van GVN Nieuwleusen.

Brons voor turnsters Esmé Strijker en Kim van Zwol van GVN Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - De turnsters van Gymnastiekvereniging Nieuwleusen (GVN) turnden zaterdag de plaatsingswedstrijd voor de vijfde divisie in Nieuwleusen.

Instap

Belle Konterman en Iris Kijk in de Vegte beten het spits af bij de instappers. Voor hen was dit de eerste officiële wedstrijd. Belle werd 9e en plaatste zich daarmee rechtstreeks voor de finale. Iris werd 12e en mag in de play-off nogmaals proberen een finaleticket bemachtigen.

Pupillen

Bij de pupillen was het de beurt aan Hillyanne Veijer, Lianne Brassien, Edith Berghuis, Jasmijn Stoffelsen en Julia Dunnink. De meiden begonnen de wedstrijd goed op sprong en brug. Lianne en Hillyanne hielden dit goed vast, zij werden 9e en 10e. Jasmijn werd 15e, Julia, 13e en Edith 16e. Deze meiden mogen allen in de play-off nogmaals hun oefeningen laten zien.

Jeugd 2

Jeugd 2 turnster Myrle Timmerman zat niet helemaal lekker in de wedstrijd. Hierdoor had ze op verschillende toestellen wat kleine foutjes. Ondanks alles werd Myrle nog 17e. Ook Myrle mag via de play-off nog een plekje in de finale proberen te halen.

Voor Kim van Zwol was dit de eerste wedstrijd Junior 5e divisie, vorig jaar turnde zij nog in de 6e divisie. Kim turnde een stabiele wedstrijd, met als uitblinker de hoogste score op brug. Door deze mooie resultaten kon Kim het brons in ontvangst nemen.

Senioren

Bij de senioren was het de beurt aan Esmé Strijker en Marit Klein. Marit turnde een goede wedstrijd, maar had helaas wel wat kleine foutjes. Marit eindigde als 21e en mag ook naar de play-off. Esmé turnde een strakke wedstrijd en nam het brons in ontvangst.

Volgende week turnen de derde divisie turnsters de districtfinale in Hengelo.

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency