Foto: Brons voor Nicky Snijder.

Brons voor Nicky Snijder van Hippisch Nieuwleusen op NK

NIEUWLEUSEN - Leden van Hippisch Nieuwleusen deden zaterdag mee aan het NK subtop dressuur op het KNSH-centrum in Ermelo. Dit zijn de kampioenschappen voor de hoogste klassen in de dressuursport  in Nederland.

Nicky Snijder kwam met de 8-jarige Gameboy sth uit in de klasse lichte Tour. Dit is na de Grand Prix de hoogste klasse in de dressuursport. Nicky is stalruiter bij stal Stouwehof in Hasselt, hij rijdt Gameboy al vier jaar en heeft hem zelf opgeleid naar dit niveau.

Het kampioenschap werd verreden over twee proeven. In de eerste proef haalde Nicky een derde plaats met 68,9 procent. Hiermee was hij geselecteerd voor de tweede proef: de kür op muziek. Ook hier haalde hij een derde plaats met een score van 70,8 procent. Met het gemiddelde van beide proeven werd het eindklassement opgemaakt en zo kon Nicky een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Roos Ottenhof behaalde onlangs met Pluk de 4e prijs bij de Overijsselse kampioenschappen dressuur klasse B cat A/B met 62,50 procent in Hardenberg.

Tijdens Paard Balkbrug was Pien de Boer ook in vorm met haar pony Papaya. Zij reed mee met de Sixbar, een rubriek waar elke ronde de hindernissen hoger worden. Zij won deze rubriek door over een hindernis van maar liefst 1.35 m te gaan.

Isa Legebeke nam onlangs deel aan een springwedstrijd in Zuidwolde. Met haar pony Le Lippo behaalde ze in het springen klasse B cat. DE in het 1ste parcours een vijfde prijs en in het tweede parcours met dezelfde pony ook nog een tweede prijs.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency