Foto: Benthe Dijkman met burgemeester Erica van Lente. Foto: gemeente Dalfsen.

Benthe Dijkman benoemd als kinderburgemeester van Dalfsen

DALFSEN - Burgemeester Erica van Lente heeft vanavond (maandag) Benthe Dijkman (10) uit Dalfsen officieel benoemd als kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen.

De benoeming vond tijdens de eerste commissievergadering na het zomerreces plaats in een volle raadzaal. Benthe vervult deze speciale functie tot het einde van dit schooljaar 2022-2023. De benoeming is terug te kijken op ris.dalfsen.nl

Inzetten voor Dalfsen

Met het beamen van de woorden ‘Ik beloof mij de komende tijd als kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen in te zetten voor een nog mooiere gemeente Dalfsen’, was het officieel: Benthe Dijkman is de tweede kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen. Zoals ze zelf in haar toespraak al vertelde, heeft ze er ontzettend veel zin in: “Ik kon de hele zomer niet wachten op dit moment. Het was best spannend, zo’n volle zaal met de burgemeester, raadsleden en allemaal familie en klasgenoten. Maar dat ging gelukkig goed. En nu gaat het echt van start. Hopelijk ga ik als kinderburgemeester veel met andere kinderen optrekken en kan ik wat betekenen voor anderen.”

Nieuwe start

Burgemeester van Lente heeft samen met voormalig kinderburgemeester Myla Groenendijk de keten bij Benthe omgehangen. Een nieuwe start met een nieuwe kinderburgemeester. “Zo’n moment in een volle raadzaal is toch wel speciaal. Leuk om haar zo te zien stralen en te merken dat ze er echt zin in heeft. We gaan er een goede tijd van maken. Want het gaat er ons natuurlijk ook om dat we in contact komen met kinderen en jeugd, om te horen wat er leeft. Benthe kan daar een goede rol in vervullen,” aldus Van Lente.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency