Foto: uit het archief van IJsclub Stokvisdennen.

Baan van IJsclub Stokvisdennen binnenkort open

DALFSEN - IJsclub Stokvisdennen verwacht deze week open te gaan, na vele jaren geduld. De club wil graag de leden verwelkomen op de prachtige ijsbaan in Dalfsen.

In verband met de coronasituatie heeft het bestuur vroegtijdig een protocol opgesteld, in overleg met de Veiligheidsregio en gebaseerd op richtlijnen van de KNSB. IJsclub Stokvisdennen heeft toestemming gekregen om onder voorwaarden open te gaan voor de leden. Gasten kunnen helaas niet verwelkomd worden en er is een tijdelijke ledenstop afgekondigd zodat de bestaande leden maximaal de kans hebben om te kunnen schaatsen. Er mogen namelijk maar maximaal 250 schaatsers tegelijkertijd op de baan zijn. Bij aankomst wordt een gezondheidscheck via mobiele telefoon vastgelegd (AVG veilig). Verder moet elke bezoeker de ledenpas bij zich hebben en kunnen tonen. Op en rond de ijsbaan moet iedereen zich houden aan de geldende landelijke maatregelen. De 1,5 m afstandsregels gelden ook voor schaatsen. Het clubgebouw is dicht, maar er is wel gelegenheid voor toiletbezoek.

Openingstijden

De openingstijden worden nog vastgesteld, afhankelijk van de avondklok. Na een intensieve schaatsdag moet de baan worden verzorgd en de baanverzorgers moeten daarna nog op tijd thuis kunnen zijn. Houd de social media kanalen en de website in de gaten voor het laatste nieuws over de baanstatus, openingstijden en eventuele toegangsbeperkingen in verband met de bezoekers aantallen.
De ijsclub heeft weer vele vrijwilligers enthousiast gekregen om onder de huidige situatie open te kunnen voor de leden. Ook het toezicht op naleving van het protocol wordt door vrijwilligers verzorgd. IJsclub Stokvisdennen verwacht begrip en medewerking voor hun aanwijzingen zodat iedereen weer een mooie ijsperiode kan beleven.

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency