Foto: Aline Kootstra op het podium. Foto: Christie Brouwers.

Aline Kootstra Nederlands Kampioen Duathlon

DALFSEN - De geboren en getogen Dalfsense Aline Kootstra is Nederlands KampioenDuathlon geworden.

In het Limburgse Sittard werd zaterdag het NK Duathlon gehouden op het Tom Dumoulin Bikepark. De geboren en getogen Dalfsense Aline Kootstra kroonde zich na haar titel in 2023 op de standaardafstand in Borne ook hier tot Nederlands Kampioen. Daarmee kwalificeerde zij zich rechtstreeks voor het EK Duathlon.
De atlete van ACO van Elderen Ommen finishte na 1.00.41 ruim 3,5 minuut voor titelverdedigster Karin Nieuwenhuijsen uit Veenendaal. Morena Stevens uit Amsterdam maakte het podium compleet.

Buitenlandse atleten

Aan de wedstrijd namen ook buitenlandse atleten deel. De olympisch atlete Jolanda Annen uit Zwitserland en Aline Kootstra maakten de overallstrijd over 5 km hardlopen, 20 km fietsen en 2,5 km hardlopen spannend. Tot aan de laatste wissel lag de koppositie nog niet vast. De beslissing viel door een razendsnelle wissel van de Zwitserse waarmee zij de wedstrijd in het slot gooide. Met ruim een halve minuut was zij de Nederlandse kampioene net iets te snel af in 1.00.05.

EK Duathlon

Recent nam bondscoach Armand van der Smissen haar op in de Nederlandse selectie waardoor een uitgelezen voorbereiding volgde. Mede door een goede trainingsstage op Mallorca kon Aline haar topvorm omzetten in haar titel. Op 15 juni neemt zij deel aan het EK Duathlon in het Portugese Coimbra.
Bij de heren elite werd Thomas Cremers Nederlands Kampioen in 53.15.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency