Foto: Maaike Meulenbelt.

Cyriacus en Sprankel! winnen Schoolhandbaltoernooi Dalfsen

DALFSEN - Maar liefst 282 kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente Dalfsen deden afgelopen woensdag mee aan het Lisam Systems Nederland Schoolhandbaltoernooi in Trefkoele.

Eén B-poule-team streed voor de winst in de poule en zowel de jongens als de meiden speelden in twee A-poules om een plek in de kruisfinales vrijdagmiddag. In totaal bestonden alle poules samen uit dertig teams: negen teams meer dan vorig jaar. Ze speelden sportieve, maar zeker ook spannende wedstrijden.

Wedstrijden

De jongens van De Spiegel 3 en de meiden van De Polhaar 3 gingen er in de B-poule met de winst vandoor. Zij ontvingen een mooie bal. Bij de A-poule van de jongens was de winst voor Heidepark 1 en de Sprankel 1, zij plaatsten zich, samen met De Polhaar 1 en St. Cyriacus 1 (tweede plekken) voor de kruisfinales. In de A-poule van de meiden sleepten De Spiegel 1 en Sprankel! 1 de winst binnen. Samen met St. Cyriacus 1 en De Polhaar 1 gingen ze naar de regionale finales.

Regionale finales

Vrijdagmiddag waren deze regionale finales: vanaf de eerste wedstrijd zat de tribune vol met ouders, verzorgers, juffen en meesters en andere bekenden en de aanmoedigingen waren tot buiten Trefkoele+ te horen. De jongens van Heidepark namen het op tegen de jongens van St. Cyracius. Dit werd een spannende wedstrijd, de jongens waren aan elkaar gewaagd. Lange tijd stond het 1-1, maar tegen het einde van de wedstrijd scoorde St. Cyriacus een tweede doelpunt en plaatste zich als eerste voor de finales. Bij de tweede kruisfinale streden de jongens van Sprankel! 1 en de jongens van Polhaar 1 tegen elkaar. Sprankel! 1 was sterk in aanval en plaatste zich voor de finale. In de kruisfinales van de meiden werd de eerste spannende pot gespeeld tussen de meiden van De Spiegel 1 en De Polhaar 1. Laatstgenoemde behaalde een plek in de finale. Hierna nam Sprankel! 1 het op tegen St. Cyriacus 1. Sprankel 1 ging er met de winst vandoor.  

Foto's onder: Maaike Meulenbelt. Klik op het pijltje voor de volgende foto. Tekst loopt door onder foto.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Finale

De lichten werden gedimd, de sfeerverlichting ging aan en één voor één werden de jongens van St. Cyriacus 1 en van Sprankel! 1 naar voren geroepen. Onder groot applaus en gejoel van het publiek kwamen zij als enthousiaste en professionele handballers het veld opgerend. Tijdens de finale was mooi handbalspel zichtbaar en St. Cyriacus ging er met de winst vandoor. De meiden van De Polhaar namen het op tegen de meiden van Sprankel! Mooi samenspel, prachtige sprongschoten en sterke verdediging. De meiden van Sprankel! 1 kwamen al snel weer op grote voorsprong en wonnen de wedstrijd. Hoofdsponsor Lisam Systems Nederland reikte de jongens en de meiden de wisselbeker uit. Zij spelen verder in de regionale finales in Raalte, die op woensdag 15 mei worden gehouden.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency