Foto: het jonge juniorenteam van GVN Nieuwleusen. Eigen foto GVN.

Turnsters Gymnastiekvereniging Nieuwleusen derde van Nederland

NIEUWLEUSEN - Een team van de turnselectie van Gymnastiekvereniging Nieuwleusen (GVN) deed na maanden oefenen mee aan het NK-groepsspringen Clubspringen C Niveau, in Kapelle in Zeeland.

Een team bestaat uit minimaal zes en maximaal negen springers, waarbij steeds de beste zes springen. Vorig jaar was dit nog een jeugdteam, maar dit jaar stroomden ze door naar de junioren, leeftijd van 13 jaar tot 18 jaar. Het jonge juniorenteam bestaat uit Chelina Wasschebalie, Elien Verkleij, Heike Dunnink , Joann Knol, Stacey Haverkort, Elin Kappert, Meike Kalteren, Amber Roos Martens en Amber Zandink. Ze sprongen op Minitramp, Minitramp Pegasus en Airtrack en de cijfers van de drie springtoestellen bij elkaar opgeteld vormen het totaal  cijfer.

Derde plek

Het eerste toestel Airtrack ging uitstekend en hier werd een goede score gehaald. Bij het tweede toestel Minitramp Pegasus raakte Stacey geblesseerd en kon niet verder springen. Daarbij kreeg ook Chelina, door de val van Stacey een blessure, maar kon dit toestel nog afmaken. Bij het laatste toestel sprongen zowel Stacey als Chelina niet mee, daardoor moesten de anderen nog beter hun best doen. Bij de einduitslag kwam het team net 2/10 tekort voor de tweede plaats, maar was met een derde plaats dik tevreden, gezien de blessures.

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency