Aannemer gezocht voor Dalfser klimaatwinkelstraat

DALFSEN - Het project Klimaatwinkelstraat gaat een nieuwe fase in. Voor de ingrijpende herinrichting van Prinsenstraat en Kerkplein zoekt de gemeente Dalfsen samen met de werkgroep Centrumplan deze zomer een aannemer.

Eind april nam de gemeenteraad van Dalfsen al het besluit om een uitvoeringsontwerp te maken voor een autovrije Prinsenstraat en Kerkplein. Daarbij legde de raad vast dat er voldoende parkeerplaatsen en laad- en losplekken dichtbij de winkels moeten blijven, zowel tijdens als na uitvoering van de werkzaamheden. Wat dit concreet betekent gaat de gemeente samen met de aannemer uitwerken. Het is in ieder geval de bedoeling dat auto’s op bepaalde tijden of na een melding gebruik kunnen blijven maken van de Prinsenstraat en Kerkplein. Dit geldt zowel voor bevoorrading als voor bewoners en hulp-, rouw- en trouwdiensten.

Locatie Fokkens

De ‘locatie Fokkens’ is in beeld als tijdelijke plek voor zowel parkeren als laden en lossen. Daarover neemt de gemeente pas aan het einde van het jaar een besluit. In de komende maanden krijgt het ontwerp verder vorm en starten de voorbereidingen voor de uitvoering. In verband met de toegekende subsidie moet het project eind 2023 klaar zijn. Bij de nieuwe inrichting wil de gemeente regenwater benutten voor een aantrekkelijke, groene winkelstraat en goed kunnen afvoeren. De gemeente kijkt hoe ‘hittestress’ kan worden voorkomen op hete dagen, zodat het altijd prettig winkelen is. Verder is er aandacht voor nieuwe duurzame verlichting en fietsparkeren.

Selectie aannemer

Een team van gemeentelijke specialisten en werkgroepleden werkt samen bij de selectie van de aannemer. Vijf aannemers zijn uitgenodigd om zich in te schrijven voor dit project. Het team beoordeelt de plannen van aanpak die de uitgenodigde partijen indienen. De gekozen aannemer maakt uiteindelijk het ontwerp. In het vierde kwartaal van 2022 is bekend wie deze klus krijgt. De werkgroep Centrumplan/Klimaatwinkelstraat bestaat uit vertegenwoordigers van het Bewonersplatform, Grote Kerk, Historische Kring Dalfsen, Ondernemend Dalfsen, Plaatselijk Belang Dalfsen, Typisch Dalfsen en Vrienden van Dalfsen.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency