Foto: Foto: Geert Kleis.

Zwarte Dennen Cross: hardlopen in de natuur

STAPHORST – Bos Bedden Loopgroep AG ’85 organiseert op zaterdag 16 november de veertiende editie van de Zwarte Dennen Cross. Dit is een crossloop in het recreatiegebied De Zwarte Dennen in Staphorst.

Het hardloopevenement trekt al jaren veel deelnemers uit heel Nederland. Ze roemen de gemoedelijke sfeer en het parcours wat een uitdaging is voor elke hardloper: onverharde bospaden, single tracks, zandwegen en ruiterpaden. Maar ook enkele venijnige klimmetjes, heidepaadjes en - afhankelijk van het weer - mul zand of modder. Vorig jaar stonden er ruim 400 hardlopers aan de start.

Zwarte Dennen Pieten

Om 13.30 uur begint de jongste jeugd (t/m 7 jaar) aan de wedstrijd over 900 meter. Om 13.45 uur volgt de jeugd t/m 15 jaar voor een wedstrijd over 1.800 meter. Hierbij wordt gestreden om prijzen in de categorie t/m 9 jaar, 10 t/m 12 jaar en 13 t/m 15 jaar. In elke categorie zijn er bekers voor de drie snelste jongens en meisjes. Bovendien ontvangt elke deelnemer een medaille die door enkele Zwarte Dennen Pieten worden uitgereikt. Ook is er fruit en drinken bij de finish.

5 en 10 km 

Om 14.15 uur worden de deelnemers aan de 5 km weggeschoten en om 15.00 is de start van de slotafstand, de 10 km. Bij beide afstanden strijden de deelnemers om prijzen in de categorieën t/m 39 jaar, 40-49 jaar en 50+ bij zowel de heren als de dames. Ook hier ontvangen de deelnemers een medaille en uiteraard fruit en drinken.

Inschrijven

Voorinschrijven voor dit hardloopevenement kan nog t/m vrijdag 15 november via www.ag85.nl. Op de dag zelf kan men nog inschrijven van 12.45 tot 10 minuten voor de start van de desbetreffende afstand, maar dat is wel iets duurder. De inschrijvingstent evenals de kleedruimte bevindt zich nabij de parkeerplaats aan de zuidzijde van recreatiegebied De Zwarte Dennen aan de Vijverweg.

Belevingspad

Van elke deelnemer zal een bedrag gedoneerd worden aan Staatsbosbeheer Staphorst ten behoeve van het onderhoud van het Belevingspad. Dit wandelpad van ongeveer 1,5 km is speciaal aangelegd voor (ouders met) kinderen. Om de paar honderd meter is er iets te 'beleven', zoals een doolhof, een kleurenkamer, een kabelbaan, een herriehut, een zonnewijzerboom en een periscoop waarmee zowel heel laag bij de grond als hoger in de lucht kan worden gekeken.

Vechtdal Crosscompetitie

De Zwarte Dennen Cross is de tweede wedstrijd van de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie. Deze competitie bestaat uit vier wedstrijden voor zowel de jeugd als voor volwassenen. De Oldemeijer Cross in Hardenberg was op 19 oktober de eerste wedstrijd. Op 11 januari en 29 februari 2020 volgen nog wedstrijden in Vroomshoop en Ommen. Om in het klassement te worden opgenomen, moeten deelnemers bij minimaal drie van de vier wedstrijden de finishlijn zijn gepasseerd. Met nog drie wedstrijden te gaan, kan er dus nog worden ingeschreven voor deze competitie.

Meer informatie over de Zwarte Dennen Cross en de mogelijkheid om in te schrijven is te vinden op www.ag85.nl.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency