Foto: Vlnr. Jillis Brasjen, Jille en Hans Brinksma, Gerriën Groen en Marcel Brasjen

Zes fietsers van Team D211 finishen in Parijs

NIEUWLEUSEN - Zes fietsers van het Team D211 vertrokken maandag 29 april vanuit Nieuwleusen naar Parijs als voorbereiding op deelname aan Alpe d’HuZes op 6 juni.

Via de kantoren van de werkgever van teamcaptain Marcel Brasjen en zijn collega Rutger Luxwolda leidde de weg via Zwolle, Amstelveen, Rotterdam, Eindhoven naar Parijs waar de jongens vrijdagmiddag met champagne werden onthaald . Na 768 kilometer, dertien lekke banden en drie valpartijen werd de Franse hoofdstad bereikt. ‘De vierde dag was verreweg de zwaarste etappe, vanwege de kou, regen en tegenwind’, aldus wegkapitein Hans Brinksma, die samen met zijn zoon Jille meefietste.

Kankeronderzoek

Na iedere etappe stonden twee soigneurs (Wilco Ruinemans en Wijnand Vos) paraat om de verzorging voor hun rekening te nemen. Doel van de fietstocht was om de mensen die te maken hebben met de ziekte kanker een hart onder de riem te steken, om geld op te halen voor kankeronderzoek en uiteraard om een goede basis te leggen voor 6 juni wanneer de mythische Alpe d’Huez zal worden bedwongen door de langeafstand wandelaars en fietsers van Team D211.

Doneren

Inmiddels is € 31.699,= opgehaald. Doneren kan via https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/TeamD211/alpe-dhuzes.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency