Zeer grote brand bij Prezero industrieterrein Hessenpoort

DALFSEN - In de nacht van dinsdag op woensdag is er een grote brand uitgebroken bij recyclingbedrijf Prezero aan de Steinfurtstraat in Zwolle.

De brand werd rond 04.00 uur 's nachts gemeld en bij aankomst van de eerste brandweerauto was de brand dusdanig groot dat er snel opgeschaald werd. Brandweerkorpsen uit drie regio's kwamen ter plaatse met onder andere 11 tankautospuiten en 5 hoogwerkers uit onder andere Elburg, Steenwijk, Meppel, Zwolle en Kampen.

Ruim 150 brandweermensen werden ingezet om de brand te kunnen bestrijden. Vanuit de brandweerpost Dalfsen werd een tankautospuit en een mobiele commando unit ingezet en Nieuwleusen rukte uit met een watertransportsysteem en een basis tankautospuit. 

Het nablussen heeft tot ver in de ochtend geduurd. Het hart van het bedrijf is zwaar geraakt door de brand, de machines die in deze hal stonden zijn dusdanig beschadigd geraakt dat ze niet meer bruikbaar zijn. 

Prezero is een bedrijf wat PMD (plastic/blik) afval verwerkt en sorteert. Het moederbedrijf zit in Duitsland.

Zwarte rookwolken trokken richting Hasselt en Kampen en waren van grote afstand al te zien. Diverse wegen op het industrieterrein werden afgezet wat voor een gigantische verkeerschaos leidde in de vroege ochtendspits.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency