Foto: Dennis Gruppen (links) en Arian Dijsselhof van Proeflokaal Zuid. Foto: Marcel van Saltbommel.

Witte rook uit kachelpijp bij Proeflokaal Zuid in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Na maanden van verbouwen, komt de warmte sinds kort ook uit de keuken van Proeflokaal Zuid in Nieuwleusen. Ondernemer Arian Dijsselhof heeft in juli de sleutels gekregen van voormalig café De Brouwerij.

“We hebben in vijf maanden tijd het hele bedrijf onder handen genomen, maar zijn nog steeds bezig met de afwerking. Omdat we veel zelf doen, duurde het toch wel iets langer dan gedacht. Ondanks dat er inmiddels al best veel mensen over de drempel zijn geweest, willen wij graag laten zien hoe het is geworden. Daarom houden wij op woensdag 4 december een openingsborrel voor alle geïnteresseerden en nieuwsgierigen.”

Nieuwe kok

Tijdens deze openingsmiddag kan men bovendien kennis maken met de nieuwe kok, die op 1 december in dienst komt bij Proeflokaal Zuid. Dat is Dennis Gruppen uit Dalfsen, hij heeft 11½ jaar gewerkt als Chef-kok bij de Hof van Dalfsen. “Ik ben geen kok met een pincet, het voedsel moet wel herkenbaar zijn. Ik vind het een uitdaging om niet alleen met luxe producten iets lekkers te maken. Alle mensen moeten lekker uit eten kunnen en de gasten verrassen is het leukste van mijn werk,” zegt Gruppen.

Vooral proeven

De kaart is inmiddels al samengesteld, waarbij het proefgedeelte een belangrijk onderdeel wordt. Gezellig tafelen, proeven, ontdekken, lekker met elkaar delen, om ondertussen letterlijk bij Dennis de kunsten af te kijken in de open keuken. Bezoekers zijn welkom voor koffie met gebak, een snelle lunch, culinaire maaltijd of een eenvoudige barhap. Ook voor november staan er weer de nodige partijen in de agenda. Proeflokaal Zuid verzorgt inmiddels de maaltijden van Saam Welzijn in Nieuwleusen en de vrouwelijke ondernemers houden er bijvoorbeeld hun businessborrel.

Openingstijden

Proeflokaal Zuid gaat zes dagen per week open, de vaste sluitingsdag is op maandag. Dinsdag en woensdag is er een beperkte kaart en donderdag tot en met zondag kan men á la carte komen eten. Dinsdag t/m donderdag gaat de horecagelegenheid open om 11.00 uur en sluit om 00.00 uur. Vrijdag en zaterdag open van 11.00 tot 2.00 uur en zondag van 11.00 tot 22.00 uur. De keuken sluit om 20.00 uur, al kan daarna nog wel een plate-gerecht of borrelhap besteld worden.

“We streven naar een kleinschalige, gemoedelijke zaak, met een overlap van cafégedeelte naar eetgedeelte. De delen zijn met glazen wanden van elkaar gescheiden, verbindend, zodat je elkaar wel kunt zien en gezelligheid om je heen hebt,” zegt Arian.

Openingsborrel

De openingsborrel op 4 december duurt van 16.00 tot 18.00 uur. Iedereen is van harte welkom om te zien hoe het pand sfeervol is verbouwd en opgefrist. Proeflokaal Zuid, Burgemeester Backxlaan 327 in Nieuwleusen, tel. 0529 484 161.

 

 

 

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency