Winst voor S.V. Nieuwleusen in knotsgekke wedstrijd

NIEUWLEUSEN - Met muts op en handschoenen aan togen de supporters van S.V. Nieuwleusen richting Nijeveen waar de uitwedstrijd tegen de hekkensluiter van Noord 3e klasse D op het programma stond. Ondanks de koude wind uit het oosten hield de spanning de supporters warm en werd deze knotsgekke wedstrijd beslist in het voordeel van S.V. Nieuwleusen: 3-4.

Nieuwleusen probeerde vanaf het beginsignaal te voetballen, maar dat werd niet makkelijk gemaakt door het veld en de tegenstander. SVN ’69 maakte er - ondanks de stand op de ranglijst - geen gemakkelijke middag van voor de bezoekers. Er werd, af en toe op het randje, gestreden voor elke bal en dat kwam het veldspel van Nieuwleusen niet ten goede. Ondanks de prachtige 0-1 van Wouter Tabbers in de 11e minuut, werd het niveau gedurende de eerste helft steeds minder. De volledig onnodige 1-1 viel dan ook al snel. S.V. Nieuwleusen lette niet op bij een vrije trap die erg lang onderweg was. Deze werd door de kleinste man van het veld ingekopt. Beide partijen hanteerden steeds meer de lange bal, al dan niet bewust, zonder daarmee echt kansen te creëren. Met een 1-1 tussenstand en niet al te best voetbal ging de rust in.

Tweede helft
S.V. Nieuwleusen startte in de tweede helft voortvarend: er werd meer gecombineerd en dat resulteerde direct in een aantal mogelijkheden. Na tien minuten was er de eerste echte kans van de tweede helft. Na een mooie combinatie tussen Tom Vasse en Reinier Meijerink, kwam Wouter Tabbers in scoringspositie maar zijn schot vond het net niet. S.V. Nieuwleusen werd steeds sterker en kreeg meer kansen, vooral via de vleugels. Geheel tegen de verhouding in, scoorde SVN’69 echter op dat moment. Na een uitbraak over rechts werkte Stefan van Veen de bal erg ongelukkig in eigen doel: 2-1. De oranjehemden raakten niet in paniek en bleven kansen creëren. Al vrij snel na de 2-1 trok Reinier Meijerink de stand weer gelijk. Hij benutte een penalty na een handsbal van de thuisclub.
Een paar minuten later kwam S.V. Nieuwleusen zelfs weer op voorsprong. Een prachtig uitgevoerde counter werd bij de tweede paal onberispelijk afgewerkt door Wouter Tabbers: 2-3.
SVN ’69 bleef gevaarlijk uit dode spelmomenten en bij een vrije trap voor SVN ‘69 zag de verdediging van S.V. Nieuwleusen er niet goed uit. Eén van de aanvallers werd volledig vrijgelaten en die rondde beheerst af, zodat de stand weer gelijk was. Het was geen moment saai in de tweede helft. Ook de thuisclub liet zien dat verdedigen best lastig kan zijn. Tom Vasse strafte genadeloos een persoonlijke fout van de centrale verdediger van SVN ’69 af en met nog een kwartier te spelen was het 3-4. In een kwartier tijd werd er in totaal vijf keer gescoord. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord maar tot het laatste fluitsignaal bleef het ongekend spannend.

Zaterdag 1 december speelt S.V. Nieuwleusen om 14.30 uur thuis tegen Hardenberg ’85.

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel : Tim Hoogenkamp Verdediging : Stan Scholten, Roy Bollemaat, Stefan van Veen, Saake Malestein Middenveld : Ruben Brinkman, Tom Vasse, Mark de Weerd, Reinier Meijerink (78eThomas Huzen) Aanval : Wouter Tabbers, Lars Gruben (66e Bas Evenboer).