WhatsApp bericht zaait paniek over coronabesmettingen

DALFSEN - Sinds vanochtend (maandag) gaat een bericht rond op social media van iemand die door dokter Visser is gevraagd zo veel mogelijk mensen te attenderen op de alarmerende besmettingsgraad in Nieuwleusen. Het bericht meldt dat de huidige besmettingsgraad in Nieuwleusen net zo hoog zou liggen als in Amsterdam en dat er alleen al bij de Apotheek Nieuwleusen drie mensen besmet zijn zonder enige klachten te vertonen.

Navraag bij de assistente van de huisartsenpraktijk leert dat er ook contact is geweest tussen de huisarts en een wethouder van de gemeente Dalfsen over de stand van zaken en hoe het gaat met de besmettingen. Hij heeft het signaal afgegeven dat hij als huisarts ervaart dat niet iedereen die hij spreekt zich bewust is van de huidige situatie in de gemeente Dalfsen. Het aantal besmettingen in de gemeente is hoog, maar inwoners zijn zich daar soms nog niet van bewust. Eén van de gevolgen is dat een deel van de mensen daardoor de maatregelen niet zo nauw neemt. Dat was voor de huisarts aanleiding om contact op te nemen met de gemeente Dalfsen en zijn zorg te delen. De assistente van de huisartsenpraktijk benadrukt daarom ook het advies vanuit de praktijk: houd je aan de richtlijnen en blijf thuis en laat je testen bij klachten.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency