Foto: Wethouder Jan Uitslag opent feestelijk het vernieuwde en ‘vergroende’ schoolplein.

Wethouder Uitslag opent het Groene Schoolplein van KBS de Polhaar

DALFSEN - Vrijdag trok wethouder Jan Uitslag zijn groene laarzen aan en opende officieel het Groene Schoolplein van Katholieke Basisschool de Polhaar. Hij knipte een groen lint door en plantte samen met actief betrokken Thomas Klomp en Martijn Dijkman de eerste bosjes. Dit najaar wordt de rest van de beplanting nog aangebracht en dan is het vernieuwde schoolplein echt helemaal af.

De leerlingen waren na de zomervakantie blij dat ze konden spelen op het prachtige, nieuwe schoolplein. Er zijn uitdagende, duurzame speeltoestellen, boomstammen om in te klimmen en klauteren, een buitenlokaal, muurtjes om je achter te verstoppen en water en zand om heerlijk mee te kliederen. Ook buiten schooltijd spelen kinderen uit de buurt op het plein. Dankzij de inzet en betrokkenheid van ouders en medewerkers is het volledige schoolplein nu omgetoverd tot een zinnenprikkelend plein voor alle leeftijden.

Samen met de leerlingen, medewerkers, ouders en buurtbewoners is er een plan gemaakt voor een groen schoolplein op de Polhaar. In 2018 wonnen ze daarmee de tweede prijs voor ‘Het groenste schoolplein van Overijssel’ van de provincie. Dit was een mooi startkapitaal, dat onder andere is aangevuld met subsidies van de gemeente Dalfsen en Waterschap Drents Overijsselse Delta. 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency