Foto: Gedeputeerde Boerman (links) onthult het bouwbord aan de Hessenweg (N340). Foto's: provincie Overijssel.

Werkzaamheden voor Vechtdal Verbinding van start

VECHTDAL - Gisteren (maandag) zijn de werkzaamheden aan de Vechtdal Verbinding officieel van start gegaan met de onthulling van twee bouwborden.

De provincie Overijssel, aannemer VDV en de betrokken gemeenten stonden stil bij de start van de werkzaamheden rondom bedrijventerrein Hessenpoort en in Balkbrug. Na jarenlange voorbereiding zijn de eerste werkzaamheden rondom de Vechtdal Verbinding nu zichtbaar. De komende jaren wordt er gewerkt aan het verbeteren van de veiligheid, leefbaarheid en doorstroming van de N340, N48 en N377.

Werkzaamheden Hessenpoort

Tussen de A28 en de Ankummerdijk bouwt aannemer VDV voor de N340 een nieuw tracé, met twee keer twee rijstroken. In dit nieuwe tracé komen diverse ongelijkvloerse kruisingen. Bij de A28 en de Nieuwleusenerdijk komen diverse viaducten, het spoor wordt ongelijkvloers gekruist en de Bese gaat straks over de N340 heen. Daardoor kan het verkeer op de N340 en het onderliggend wegennet veiliger en beter doorrijden. Daarnaast wordt door de snellere verbinding tussen Zwolle en het Vechtdal het economische investeringsklimaat gestimuleerd, is de bedoeling.

Het tweede gedeelte van de officiële handeling vond in Balkbrug plaats. Daar werd eveneens een bouwbord onthuld; de gedeputeerde werd bijgestaan door Alwin te Rietstap (wethouder van Hardenberg) en vier kinderen van de school CNS Balkbrug.
 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Werkzaamheden Balkbrug

Midden op de kruising van de N377 met de  Ommerweg - Meppelerweg bouwt aannemer VDV aan de nieuwe onderdoorgang. Hiertoe wordt het verkeer, gedurende ruim een jaar, om de bouwplaats heen geleid. Het verkeer kan dan niet meer recht de N377 oversteken, maar moet om de bouwplaats heen rijden. De onderdoorgang in het centrum van Balkbrug verbindt de beide delen van het dorp weer met elkaar. Daardoor verbetert de veiligheid en leefbaarheid in Balkbrug. Tegelijkertijd kan het doorgaand verkeer op de N377 ongehinderd doorrijden, wat de doorstroming en bereikbaarheid ten goede komt.

Mijlpaal

Gedeputeerde Bert Boerman: “De start van de werkzaamheden aan de Vechtdal Verbinding is echt een mijlpaal. Na een intensieve voorbereiding wordt er nu gewerkt aan de realisatie van de plannen om het verkeer ook op langere termijn veilig en vlotter te kunnen laten doorrijden. Alle vijftien optimalisaties worden de komende jaren gerealiseerd, bovenop de maatregelen die we toch al zouden uitvoeren aan deze wegen. De eerste contouren van de werkzaamheden worden nu zichtbaar en daar staan we vandaag met alle betrokken tijdens dit feestelijke moment bij stil.”

Project Vechtdal Verbinding

De werkzaamheden in Balkbrug en op en rond de Hessenpoort zijn onderdeel van het project Vechtdal Verbinding. Voor het verbeteren van de verkeersveiligheid, leefbaarheid en doorstroming op de provinciale wegen N340/N48 Zwolle-Ommen en N377 Lichtmis-Slagharen heeft de provincie Overijssel een pakket maatregelen ontwikkeld. De bouwwerkzaamheden starten begin 2020. Aannemer VDV begint met het knooppunt met de A28, de bouw van het nieuwe tracé van de N340 en met de onderdoorgang in Balkbrug. Daarna volgen de werkzaamheden op de bestaande N340 en N48 en vervolgens wordt de verdere N377 aangepakt. Het project moet eind 2023 afgerond zijn.

Meer informatie over het project Vechtdal Verbinding is te vinden op www.overijssel.nl/vechtdalverbinding. Ook zijn de werkzaamheden te volgen in de BouwApp en op Facebook en Instagram.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency