Foto: Net als deze buurtbus tussen Nieuwleusen, Oudleusen en Dalfsen, komt er misschien ook een buurtbus tussen Lemelerveld en Raalte.

Wellicht buurtbus tussen Lemelerveld en Raalte

LEMELERVELD - Een initiatiefgroep uit Lemelerveld probeert met een nieuw op te zetten Buurtbus de openbaar vervoersverbinding met Raalte vanaf 17 februari (nieuwe dienstregeling) te behouden. Op dinsdag 6 november houden ze hierover een informatiebijeenkomst in kulturhus De Mozaïek.

Als op 17 februari 2019 de nieuwe OV-dienstregeling ingaat, rijdt de lijndienst Dalfsen-Raalte niet verder dan tot Lemelerveld. Het traject naar Raalte komt dan te vervallen. Om Lemelerveld ook vanaf Raalte via het OV te kunnen bereiken, zetten vrijwilligers nu een buurtbuslijn op. Maar die kan alleen van start gaan bij voldoende nieuwe vrijwillige chauffeurs.

Een buurtbus is een bus voor negen personen, bestuurd door een vrijwilliger, die volgens een vaste dienstregeling een vaste route rijdt. De route wordt uitgestippeld door het bestuur van de Buurtbus samen met vervoersdeskundigen van de Provincie en Keolis.

Vrijwilligers die zich aanmelden (rijbewijs B is voldoende) rijden via een vooraf vastgesteld rooster in diensten van drie uur. De vrijwilligers kunnen een maand van tevoren aan de planner doorgeven wanneer ze beschikbaar zijn. Als er onverwacht iets tussen komt, kunnen chauffeurs hun diensten onderling ruilen. 

De informatieavond van 6 november begint om 19.30 uur. Belangstellenden (zowel gebruikers als chauffeurs of andere vrijwilligers) zijn welkom. Vertegenwoordigers van zowel de provincie als van buurtbusvereniging Salland geven tekst en uitleg. Wie er niet bij kan zijn, maar wel iets wil betekenen voor de nieuwe buurtbuslijn, kan dat doorgeven aan Karin Köster, [email protected]  of tel. 06-36157855.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency