Foto: de Vecht, uit het archief.

Wat betekent de Vecht voor jou

DALFSEN - ‘De Vecht verbindt.’ Iedereen die verbinding voelt met de rivier de Vecht, is van harte welkom op woensdag 26 februari vanaf 19.30 uur in De Trefkoele+ in Dalfsen.

Fietsend over de brug, wandelend langs de kade. Iedereen heeft zijn eigen gevoel bij de Vecht. Die avond kun je meedenken en praten over hoe je het dorp Dalfsen aan de Vecht ziet en de rivier bij het dorp.

Drie sprekers

De avond start met drie korte introducties vanuit de thema’s waterveiligheid, natuur en verkeer & economie. Al deze thema’s zijn van belang om een toekomstbeeld te vormen over de Vecht bij Dalfsen. Waterschapbestuurder Breun Breunissen van Drents Overijsselse Delta vertelt over hun plannen rond Dalfsen. Hoe voorkomen we dat we natte voeten krijgen?

Natuur ontdekken

Ecoloog Evert Ruiter neemt ons mee om de natuur in het Vechtdal te ontdekken. Hoe zit het met de diversiteit van flora en fauna? Verder praat Peter Hermens namens Landschap Overijssel ons eerst bij over de aantrekkelijkheid van het aanzicht van het dorp en over verkeer. Vervolgens zal hij met de deelnemers van deze avond ideeën voor toekomstige ontwikkelingen ophalen. Iedereen krijgt volop de gelegenheid z’n dromen in te brengen.

Lokale partijen

De lokale partijen van Partij van de Arbeid en ChristenUnie organiseren de avond. Een unieke samenwerking onder de titel ‘De Vecht verbindt’. Beide fractievoorzitters van deze partijen uit de gemeenteraad gaan aan het einde van de avond kort in op de oogst van de bijeenkomst en hoe ze hiermee verder willen gaan.

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency