Foto: Henk Jan van den Toorn, Arjan Bakker, Freek ten Kate en Marcel van Saltbommel. Arjan Fossen en Dennis Kleinlugtenbeld ontbreken op de foto.

Vuur brandt voor Kerstmarkt Nieuwleusen nieuwe stijl

NIEUWLEUSEN - De laatste voorbereidingen worden getroffen, de kerstmutsen zijn van de zolder gehaald, de lampjes getest en de vuurkorven gevuld. Het team dat zaterdag 15 december de Kerstmarkt in Nieuwleusen organiseert, is er klaar voor.

De locatie is nieuw dit jaar: de kerstmarkt is gecentreerd rond de Grote kerk, Museum Palthehof en ‘t Witte Peerd. “Het wordt iets intiemer in de nieuwe opzet dan voorgaande jaren. We vinden het geweldig dat de kerk ook open is, daar treden koren op en kunnen mensen even rustig zitten en genieten van de muziek en de rust. Ook het museum doet mee met onder meer een kerst-wandeltocht voor kinderen door het Palthebos.” Overigens blijven de winkels op en rond de Grote Markt, voorheen de locatie van de kerstmarkt, ook gewoon geopend.

Ontmoeting en verbondenheid
Freek ten Kate, Arjan Bakker, Henk Jan van der Toorn, Arjan Fossen, Dennis Kleinlugtenbeld en Marcel van Saltbommel hopen dat veel mensen de gezelligheid van de kerstmarkt komen opzoeken. “In een dorp is het belangrijk om elkaar te ontmoeten. Bijpraten, onder het genot van een hapje of een drankje, even langs de kramen struinen om wat leuke spulletjes te kunnen kopen. Het draagt bij aan de sfeer van verbondenheid. We denken dat dat in de intieme opzet dit jaar nog beter tot uiting komt.”

Optredens
Verschillende koren en zangers werken mee om de kerstsfeer te verhogen, in ’t Witte Peerd verzorgt de drumschool een optreden en ook zijn er demonstraties van de dansgroepen van GVN.

Verlichte vrachtwagens
Traditioneel doet de stoet van chauffeursvereniging De Lichtmis met hun verlichte vrachtwagens ook het dorp aan tijdens de kerstmarkt. De verwachting is dat de wagens tussen 20.00 en 20.30 uur aankomen.

Afterparty
De kerstmarkt begint om 16.00 uur en eindigt om 21.00 uur, daarna is er nog een gezellige afterparty in restaurant De Viersprong en café ’t Witte Peerd.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency