Foto: De vrijwilligers met de cheques uit Nieuwleusen. Foto: Marcel van Saltbommel.

Vrijwilligers ontvangen 110.000 euro aan cheques van Rabobank

DALFSEN - BALKBRUG-REGIO – Op de Rabo Vrijwilligers PowerParty in Partycentrum Klein Oever kwamen donderdagavond meer dan 400 vrijwilligers af. Allemaal benieuwd hoe vaak leden van Rabobank Vaart en Vechtstreek op hun buurtversterkende initiatief hebben gestemd tijdens de Coöperatieweken.

Naast een gezellige avond, ontvingen 111 verenigingen en stichtingen een mooie cheque om hun buurtversterkende initiatief te realiseren. Daarnaast werden er nog drie bonusprijzen uitgereikt aan duurzame initiatieven en vier bonusprijzen voor beste video.

Hospices winnaar
De hospices uit de regio zijn samen de grote winnaar. De leden van de coöperatieve bank gaven de meeste stemmen aan het hospice in Dalfsen (4.590,62 euro), gevolgd door de hospices in Hardenberg en Dedemsvaart. Samen ontvingen zij ruim twaalfduizend euro.

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Initiatieven Nieuwleusen
Uit Nieuwleusen deden meerderen organisaties mee: Voedselbank Dalfsen-Nieuwleusen ontving een cheque van 3.741,60 euro, Oranjevereniging Nieuwleusen 1.730,19 euro, De Kledingbank 1.577,52 euro, Natuurboerderij Balk-Inn 1.462,36 euro, Ondernemersvereniging OVN Actief Nieuwleusen 1.007,04 euro, buurtvereniging Ruitenveen 554,41 euro, Stichting Oekraïne 1261,48 euro en de Vrouwen van Nu 487,45.

Dubbele cheques
De vrijwilligers in Oudleusen werden ook goed voorzien: 757,96 euro voor de Oranjevereniging Oudleusen en daarop een bonusprijs van 1.000 euro voor de beste video. Plaatselijk Belang Oudleusen ontving 918,66 euro voor de duofiets en eveneens een bonusprijs van 1.000 euro voor de beste video.

Dinsdag staat het volledige overzicht van alle deelnemers in onze papieren krant.

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency