Foto: Een fractiefoto van enkele leerlingen.

Vrijheidsverkiezingen bij Agnieten College Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Maandag is de ‘verkiezingscampagne van de Vrijheid’ begonnen op het Agnieten College, in De Spil in Nieuwleusen.

Examenleerlingen van TL 4 hebben zich, verdeeld in negen partijen, ingeschreven bij het Verkiezingsbureau 75 jaar Vrijheid. De fracties zijn daarna meteen begonnen met de campagne, met een fractiefoto, affiches, een account op sociale media en een taakverdeling. Binnen tien minuten hing het kulturhus De Spil vol met verkiezingsaffiches.

Vrijheidsdebat raadzaal

De leerlingen bereiden zich voor op het Vrijheidsdebat op woensdag 4 maart ‘s middags in de raadszaal van gemeente Dalfsen. Het Vrijheidsdebat gaat over zes basisvrijheden en de jongeren verdiepen zich in de vrijheid van meningsuiting, onderwijs, godsdienst/levensbeschouwing, ras en geaardheid, landbouw en mobiliteit.

Verkiezingen De Spil

Op woensdag 11 maart vinden de Verkiezingen van de Vrijheid plaats in De Spil. De negen partijen presenteren zich dan nog een keer om zoveel mogelijk stemmen te trekken. Een aantal partijen doen voor het eerst mee aan de verkiezingen, mede omdat deze jongeren zich door de reguliere partijen niet gehoord en gezien voelen. De partijen die meedoen aan de Vrijheidsverkiezingen zijn 1. Groen Rechts, 2. S.P., 3. A.P. – de Agnietenpartij, 4. PvdL – Partij van de Landbouw, 5. Partij van de Vliegende Vrijheid, 6. Partij van de Eenheid, 7. VVD , 8. Forum voor Democratie, 9. PvdA – Partij van de Arbeid.

Voor de examenleerlingen staan er niet alleen stemmen op het spel, het debat maakt ook deel uit van het schoolexamen.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency