Foto: Eva Opperman (links) en Carlie Spruijt.

Voorstelling Carlie Spruijt en Eva Opperman in Stoomfabriek Dalfsen

DALFSEN - Cabaretieres Carlie Spruijt en Eva Opperman spelen hun voorstelling ‘Heimweeën’ op vrijdag 9 december in theater De Stoomfabriek in Dalfsen.

In het drukbevolkte Nederlandse kleinkunstwereldje eisen deze meiden steeds nadrukkelijker hun plaats op. En met hun tweede theaterprogramma laten zij zien en horen dat ze heel wat meer in hun mars hebben dan alleen maar gekkebekkensketches en dijenkletserliedjes. Juist dank zij een evenwichtige verhouding tussen humor en ernst, oppervlakkigheid en poëzie trekken ze hun publiek gemakkelijk mee tijdens hun spel met de tijd van nu tegenover de tijd van toen.

Heimweeën

De tegenstelling tussen de harde, serieuze volwassenheid en de magische, fantasierijke kindheid, nodigt uit tot zelfreflectie bij de toeschouwer. Meedenken over de eigen jeugd en de zo herkenbare kinderlijke spanninkjes, maar zich ook verwonderen over het verdwijnen daarvan. Wanneer ruilden we het goedheilig ontzag voor Sint in voor sarcastische gedichtjes over karaktertrekjes van familieleden? Hoe maakte de stille bewondering voor de knappe meester van groep 8 de overgang naar de eerste, echte verliefdheid op die basketballer van vijf VWO? Daar sta je dan, als volwassene. Spelen is kinderachtig geworden, alles moet met overwicht en met verstand worden uitgevoerd. Maar niet voor Spruijt en Opperman! Genietend van aantrekkelijke liedjes, in uitstekende tweestemmigheid uitgevoerd als ondersteuning voor de eigenzinnige, soms hilarische acts mag hun publiek een avondje onbekommerd meeleven met de ‘heimweeën’ van Carlie en Eva. De Stoomfabriek presenteert met trots deze nieuwe loot aan de boom van de vaderlandse kleinkunst. En zeg nu zelf: wat is een kwartfinale voetbal nu vergeleken met zo’n fraaie finale van Spruijt en Opperman? www.theaterdestoomfabriek.nl

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency