Foto: Er werd druk gehandeld op de Maatschappelijke Beursvloer.

Voor bijna 27.000 euro aan matches op Maatschappelijke Beursvloer Dalfsen

DALFSEN - Wat minder deelnemers als vorig jaar, maar toch 44 matches, omgerekend in geld toch zo’n 26.760 euro. Dat was de opbrengst van de derde Maatschappelijke Beursvloer woensdagavond in kulturhus De Spil in Nieuwleusen.

“Maar dat organisaties en bedrijven met elkaar in contact komen en elkaar spreken is net zo goed belangrijk,” zegt vrijwilligersmakelaar Ivonne Saueressig. “Zo komen ze erachter wat ze voor elkaar kunnen betekenen.”

In anderhalf uur tijd konden de zeventien non-profit organisaties en acht bedrijven op ontspannen wijze diensten en goederen met elkaar uitwisselen waar ze allebei beter worden. Ondernemers laten op deze manier hun maatschappelijke betrokkenheid zien en vrijwilligersorganisaties krijgen zo de benodigde hulp in menskracht, kennis en middelen.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

“Tot de laatste minuut is er gehandeld,” zegt Saueressig, “er stond soms echt een rij voor tafel van notaris Rogier Lukas van Vechtstede Notarissen. Er werden deals voor allerlei bedragen gesloten, de laagste was 25 euro waard en de hoogste 4.000 euro en allerlei bedragen daar tussenin. Hoe leuk is dat!” Al waren er minder partijen, relatief gezien waren er meer matches.

Er waren ook een aantal nieuwe deelnemers, zoals SPTO Vechtdal (Stichting Palliatieve Terminale Ondersteuning Vechtdal), die ondersteuning biedt in de gemeenten Dalfsen, Hardenberg en Ommen. SPTO kwam om nieuwe vrijwilligers te werven wilden wel kosteloos een presentatie komen geven als tegenprestatie. Nieuw was ook de stichting de Vechtezomp uit Dalfsen. Zij zetten zich in om ook in Dalfsen een zomp op de Vecht te laten varen. “Eind 1800 waren er 70 schippers in Dalfsen,” zegt secretaris Rob de Meulder, “het hoort echt bij het DNA van Dalfsen.” Meehelpen dat de zomp er komt, kan op verschillende manieren: door als vrijwilliger het bestuur te helpen om het idee te realiseren, als schipper of verhalenverteller en nog veel meer.
Philadelphia Veldwachterstraat had een match met gemeente Dalfsen: in ruil voor een paar zwemabonnementen, komen de bewoners vuilnis prikken bij het zwembad, aldus Marolien Aalberts van Philadelphia.

Dit jaar konden de verenigingen van te voren een voorbereidende workshop volgen: ‘Met succes handelen op de Beursvloer’ en een stuk of zeven organisaties maakten daar gebruik van. Zij kwamen dus goed beslagen ten ijs. Alle deals werden gesloten op basis van wederkerigheid: er kwam geen geld aan te pas.

Directeur Ab Goeree van de gemeente Dalfsen opende en sloot de Beursvloer met een slag op de gong. Chris Brandsema was voor de derde keer speaker tijdens de Beursvloer.  
Vanaf vrijdag (12 oktober) staan alle matches op de website: www.beursvloerdalfsen.nl. De Maatschappelijke Beursvloer werd georganiseerd door het Vrijwilligerspunt Dalfsen, De Spil en Saam Welzijn. Volgend jaar volgt er een nieuwe editie van de Beursvloer.

 

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency