Foto: Marcel van Saltbommel. Kunstpunt bij Buitenplaats De Broekhuizen in Dalfsen.

Vlag en Wimpel uit voor een goed georganiseerd Kunst om Dalfsen

DALFSEN - Eindelijk konden Vlag en Wimpel uit voor Kunst om Dalfsen (KoD), dat vorig jaar eigenlijk al het derde lustrum zou vieren. Na anderhalf jaar kwam het er dan toch van en het werd een feestelijk, zonnig septemberweekend, waarbij vele inwoners, maar ook bezoekers uit het hele land, een kijkje namen bij een van de 46 Kunstpunten.

De samenwerking met de Week van de Amateurkunst (WAK) – die al een week eerder was begonnen – sloot mooi aan op KoD met alle optredens en activiteiten.

De fotografietentoonstelling van vijf fotografen in de Grote kerk van Dalfsen was een van de grootste publiektrekkers: zaterdag kwamen er al ruim 1.200 bezoekers een kijkje nemen. Maar ook de andere Kunstpunten werden goed bezocht.

Bij Galerie Korpershoek in Nieuwleusen was de presentatie van het prentenboek ‘Zzzumi gaat naar de aarde’ dat Janet Korpershoek geschreven en zelf geïllustreerd. Ze overhandigde nu alvast een cheque van 1.600 euro aan de Tobias Sybesma Foundation, de stichting die strijdt tegen hersenstamkanker bij kinderen.

Foto’s: Marcel van Saltbommel. Bij de Hessener Esch en Buitenplaats De Broekhuizen in Dalfsen, het Grammofoonmuseum in ’t Olde Gemientehuus en galerie Korpershoek in Nieuwleusen. Janet Korpershoek met het boek van Zzzumi en Reitse Sybesma met de cheque.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency