Foto: foto maandagavond in De Spil te Nieuwleusen

Veilig wonen in Nieuwleusen (Dalfsen) goed bezocht

DALFSEN - Maandagavond in De Spil, dinsdagmiddag in De Trefkoele+ en dinsdagavond in De Mozaïk in Lemelerveld. Drie momenten waar de inwoners van de gemeente Dalfsen naar toe konden gaan om zich te laten informeren over veiligheid in en om de woning.

De bijeenkomsten werden georganiseerd door SAAM Welzijn, de gemeente Dalfsen, politie team Vechtdal en de brandweer Veiligheidsregio IJsselland. Daarnaast waren een aantal lokale ondernemers (HUBO Nieuwleusen, Helga Schuurman, Provak Dalfsen en opritverklikker.nl) aanwezig met diverse interessante materialen waaronder camera's, opritverklikkers, rookmelders, hang- en sluitwerk, handgrepen voor in de badkamer etc. etc. 

Na het openingswoord in Nieuwleusen kreeg wijkagent Roy Velthuis het woord. Hij nam de aanwezigen mee in een leerzame presentatie met handige tips. Het aantal insluipingen/inbraken was in 2018 gelukkig gedaald ten opzichte van 2017 maar het blijft uiteraard een aandachtspunt. Bij een verdachte situatie is het erg belangrijk om direct 112 te bellen zodat de politie snel ter plaatse kan komen en dit vergroot de pakkans. 

Nieuwleusen kent 32 wijken waarin whatts app groepen werkzaam zijn. Dit zijn app groepen waarbij je je kunt aansluiten. Indien er een onveilige situatie in de wijk of dorp plaatsvind, zal dit gedeeld worden in de app groep. Het is straks weer de bedoeling om je aan te melden via www.dedalfsermarskramer.nl, echter op dit moment werkt de doorlink nog niet naar behoren op de nieuwe site. Het is tijdelijk mogelijk om een aanmelding te doen via [email protected] 

Brandweervoorlichter (adviseur risicobeheersing) Jan Wittenberg van de Veiligheidsregio vertelde aan de hand van voorbeelden over onder andere 'vlam in de pan', brand in wasdrogers, snelle ontwikkeling van brand, koolmonoxide, opladen van mobiele telefoons en electrische fietsen en nog tal van voorbeelden. 

SAAM Welzijn sloot de avond af met een lezing over veiligheid in en rond de woning. Bij SAAM is het mogelijk om een veiligheidsscan aan te vragen zodat iemand de situatie ter plekke kan komen bekijken en adviezen kan geven.

Na de plenaire afsluiting kon iedereen zich op de markt begeven voor informatie bij de ondernemers, politie, brandweer, SAAM en gemeente. 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency