Foto: Vera Pauw bij het VerhalenCafé. Foto: Marcel van Saltbommel.

Veel belangstelling voor Vera Pauw bij VerhalenCafé Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Het VerhalenCafé in kulturhus De Spil in Nieuwleusen was woensdagavond goed bezet, toen oud-bondscoach Vera Pauw vertelde over hoe het vrouwenvoetbal door de jaren heen is veranderd.

De oud-voetbalster was een van de pioniers van het Nederlandse vrouwenvoetbal en beleefde als coach verschillende hoogtepunten. Zoals het Nederlands vrouwenvoetbal dat zich in 2009 voor het eerst in de historie plaatsten voor het EK en de halve finale bereikte. Daarna was zij bondscoach van Zuid-Afrika en Ierland. Onder haar leiding gingen de Ierse vrouwen voor het eerst naar het EK, dat vorig jaar in Australië en Nieuw-Zeeland werd gehouden. De vrouwen eindigden op de vierde plek. Pauw boeide haar gasten goed met de anekdotes over het oefenen op penalty’s en andere belevenissen. Ze genoot er zelf ook nog zichtbaar van na.

Foto onder: Vera Pauw. Foto: Marcel van Saltbommel.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency