Foto: Belangstellenden laten zich informeren over de plannen. Foto´s Marcel van Saltbommel.

Veel belangstelling voor nieuwbouwproject ‘het Wester’

NIEUWLEUSEN – De verkoop van de eerste zeven rijwoningen en twaalf SMART woningen van het project ‘het Wester’ is van start gegaan. Dat de vraag naar betaalbare koopwoningen in Nieuwleusen groot is bleek donderdagavond tijdens de druk bezochte infobijeenkomst in partycentrum ´t Witte Peerd. Tientallen belangstellenden lieten zich informeren over de nieuwbouwplannen.

Of dit ook leidt tot een vlotte verkoop is nog even de vraag. ´In de huidige tijd is dat lastig te voorspellen. Door de gestegen hypotheekrente en veel hogere materiaalkosten staat de betaalbaarheid van woningen behoorlijk onder druk. De gemeentelijke regeling voor een starterslening van maximaal 35.000 euro kan mogelijk in veel gevallen nog zorgen voor betaalbare woonlasten´, benadrukt makelaar Ad Goudzwaard.

Tweede fase

Het Wester is het eerste nieuwbouwproject in de tweede fase van Westerbouwlanden-Noord. Dit project bestaat uit twintig starterswoningen van het type SMART en dertien rijwoningen.  Naast deze 33 koopwoningen bouwt Vastbouw in deze fase ook 47 sociale huurwoningen voor Woonstichting VechtHorst. Zodra de eerste negentien koopwoningen zijn verkocht gaat ook de verkoop van de tweede fase met veertien woningen van start.

Rijwoningen

Van de zeven rijwoningen die nu in de verkoop zijn worden er vijf als hoekwoning uitgevoerd en twee als tussenwoning waarvan één met een dwarskap. Bij de woningen zit de keuken aan de voorzijde en is de woonkamer tuingericht. Op de eerste verdieping zijn er drie slaapkamers en een badkamer. De warmtepomp staat op de zolder waar ook ruimte is voor de wasmachine en droger.

SMART

De SMARTwoning is een moderne rug-aan-rug woning en een nieuw product op de woningmarkt in Nieuwleusen. Ideaal voor één- en tweepersoonshuishoudens en geschikt voor zowel jong als oud. De voorkant van de woning heeft een grote glazen gevel over de gehele breedte en hoogte. Dit zorgt voor veel lichtinval. Het ruimtegebruik is erg efficiënt met een woonkamer en open keuken op de begane grond. Op de verdieping een royale slaapkamer en een badkamer met de mogelijkheid voor een tweede toilet en/of wastafel.

Inschrijven

Wie interesse heeft in een woning kan zich via Goudzwaard Makelaars in Dalfsen inschrijven voor de woning(en) van zijn of haar voorkeur. De inschrijving sluit op donderdag 16 februari om 17.00 uur. Een notaris van Vechtstede Notarissen verricht op donderdag 2 maart de loting onder de inschrijvers.

Planning

Planning is dat de bouw van de woningen in juni van dit jaar van start gaat. De oplevering staat voor ongeveer een jaar later gepland. Meer informatie staat op de website www.hetwester.nl.  Op de facebookpagina van het Wester staat het laatste nieuws. Het Wester is een initiatief van Vastbouw Vastgoedontwikkeling.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency