Foto: (foto: Geert Bistervels)

Vechtzomp wordt volgende week zaterdag gedoopt

DALFSEN - Komende zaterdagmiddag, 17 augustus, is het zover. Dan wordt de Vechtzomp gedoopt en officieel in gebruik genomen door burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen.

Dat laatste is een mooie bijkomstigheid, omdat een boot nu eenmaal, volgens de overlevering, door een vrouw moet worden gedoopt. Na een officieel gedeelte voor genodigden is de ingebruikname en doop vanaf ongeveer 15.00 uur aan de kade voor het theater. Iedereen is daarbij welkom. Op zaterdag 14 september is tijdens Proef Dalfsen voor de Dalfser bevolking de boot te bezichtigen en te ‘proeven’ en worden er korte tochtjes gemaakt.
Inmiddels is het botenhuis voor de Vechtzomp in Dalfsen geplaatst in de haven en nu is het wachten op de zomp zelf.  Het is een drijvend botenhuis geworden, in twee delen van aluminium met een lengte van twee keer 7,5 meter die ingenieus over elkaar heen schuiven, waarna het afgesloten kan worden met een elektrische deur. Hiawatha Actief verzorgt de exploitatie van de boot, die dit seizoen tot 1 oktober in de vaart blijft. Wie een tochtje wil boeken, kan dat doen via https://hiawatha-actief.nl/bootverhuur-dalfsen/

(foto: Geert Bistervels)

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency