Foto: Geert Bistervels

Vechtzomp Dalfsen vaart nog enkele dagen

DALFSEN - De Dalfser Vechtzomp en het drijvende botenhuis gaan op maandag 26 oktober naar de winterstalling. Het volgende seizoen 2021 begin eind maart of begin april weer.

De rondvaarten die nog te boeken zijn via Hiawatha Actief in Dalfsen, mogen naast de twee schippers slechts twee opstappers bevatten. De verhalenverteller van de Historische Kring Dalfsen gaat dan ook niet meer mee. Sinds de laatste corona-regels van deze week mogen er maar vier mensen aan boord zijn, die de 1.5 meter afstand moeten respecteren.

Woensdag zouden de vier Shippendales, de vrouwelijke schippers Sylvia Nieuwelink, Charlotte Korbee, Anneke den Bouwmeester en Diny Laarman met z’n vieren een vrouwenvaartocht maken. Maar het te koud en de (betalende) publieke belangstelling was te gering, dus het kwam er niet van. Het was het eerste en meteen ook het laatste optreden van deze vier dames alleen aan boord.

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency