USV wint van Dwingeloo na onwaarschijnlijke comeback

NIEUWLEUSEN - In de rust gaf niemand nog een stuiver voor de winstkansen van USV. Het was een wonder dat het scorebord slechts een 2-1 tussenstand toonde. Zoveel sterker was koploper Dwingeloo in het 1e bedrijf.

Op de blubberige grasmat modderde USV vanaf de aftrap maar wat aan en hield slechts tegen. En deed dat met weinig overtuiging. In de 6e minuut was het al raak door Robert Mulder (1-0). De thuisploeg had een ruime serie kansen om zeep geholpen toen USV in de 27e minuut uit het niets de gelijkmaker scoorde. Een prachtige voorzet van Ron Meijerink werd bij de 2e paal binnengekopt door Niels Kappert (1-1). Nog in dezelfde minuut stond USV weer achter. Doelman Martijn Scheper leek de bal te vangen, maar gunde steraanvaller Sander Nijstad een herkansing (2-1). In het laatste kwartier voor rust overleefde USV nog maar eens een salvo aan riante doelkansen.

Na rust voltrok zich een nieuw wonder. Met een paar omzettingen in de ploeg deed USV ineens mee aan de wedstrijd. De nog maar 5 keer gepasseerde defensie van Dwingeloo werd steeds vaker in verlegenheid gebracht. In de 59e minuut kwam USV goedkoop aan de gelijkmaker. De voorzet van Ron Meijerink was al een prooi voor doelman Erwin Hof toen de kletsnatte bal ineens panklaar lag voor Max Schaeffer (2-2). Precies 3 minuten later stond de wedstrijd volledig op zijn kop. De lichtvoetige invaller Jonatha Cesario schudde een tegenstander af en zijn voorzet werd binnengekopt door Ron Meijerink (2-3). De stunt van USV kwam steeds dichterbij want in de 70e minuut stond de thuisploeg met 10 man. Robert Mulder kon inrukken na een charge op Stefan Klein. In de 80e minuut kreeg het duel opnieuw een onverwachte wending. Door een spierblessure kon scheidsrechter Vos niet verder. Beide ploegen wilden wel graag door zodat de als toeschouwer aanwezige KNVB scheidsrechter Heine Drenth van alle partijen groen licht kreeg om de slotfase voor zijn rekening te nemen. Dwingeloo gooide nog een keer alles op de aanval. Een voorzet rolde rakelings voorlangs terwijl aan de overkant Niels Kappert oog in oog met Erwin Hof een droomkans miste. Een paar tellen later had USV de winst dan toch binnen. En kon na een bizar duel het lange napraten over het wonder van Dwingeloo beginnen.

Zondag speelt USV de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar thuis tegen Veno. Aanvang 14.00 uur. Na afloop is er een live optreden van Hein Migchelbrink, hét gezicht van de roemruchte Spitfires.