USV verliest fors van Oldemarkt

NIEUWLEUSEN - Op bezoek in Oldemarkt kwam USV voor rust tot twee keer toe op voorsprong. Het was niet genoeg, want het werd 5-2 voor de thuisploeg. Na rust liep de thuisploeg eenvoudig weg bij USV.

Voor rust was USV op zijn minst gelijkwaardig aan Oldemarkt, dat achterin regelmatig een steekje liet vallen. Al na 20 tellen had Leon Kooiker de openingstreffer op zijn schoen, maar doelman Albert de Hoop redde ternauwernood. De zeer actieve Jonatha Cesario zette USV na goed doorzetten in de 18e minuut wel op voorsprong (0-1). De voordelige marge hield nog geen minuut stand. Folkert Postma zorgde voor de gelijkmaker (1-1). Beide ploegen kregen daarna kansen op meer. USV profiteerde na een half uur als eerste. Het schot van Martijn Verburg werd nog gekeerd, maar via verdedigers van Oldemarkt klutste de bal alsnog over de lijn (1-2). USV slaagde er niet in de voorsprong mee te nemen in de rust. Ver in blessuretijd sprong bij een corner niemand mee met Folkert Postma (2-2).

Na rust klopte Oldemarkt meteen op de deur. USV bleef het antwoord schuldig. In de 52e minuut zette Klaas Braad zijn ploeg voor het eerst op voorsprong (3-2). USV kon er weinig tegenover stellen. In de 78e minuut werd het duel definitief beslist toen een duikeling werd beloond met een penalty. Folkert Postma completeerde zijn hattrick (4-2). Waarna Wouter van der Vegt in de 85e minuut met een mooie uithaal ook nog de 5-2 liet noteren. Dankzij de lat en een paar moedige reddingen van O-19 keeper Frank Kooiker bleven meer tegentreffers USV bespaard. Aan de overkant was een goedmakertje voor de penalty van Oldemarkt niet aan Leon Kooiker besteed. Hij mikte vanaf de stip op de lat. Een misser die volledig paste in het spelbeeld na de pauze. Na een goede start is USV intussen weggezakt naar de onderste regionen van de ranglijst. Zondag komt medekoploper Oldeholtpade naar sportpark Hulsterlanden. Aanvang 14.00 uur.