Foto: Spelmoment uit de wedstrijd S.V. Nieuwleusen tegen Elim.

Eenvoudige overwinning S.V. Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - In een weinig opwindend duel was S.V. Nieuwleusen zaterdagmiddag te sterk voor de gasten uit Elim. Om half vijf kon een 4-1 overwinning worden genoteerd, waarmee S.V. Nieuwleusen zich nu definitief genesteld heeft in de top 4 van de 2e klasse J.

Samen met Gramsbergen, DOS 37 en Sparta Enschede wordt er gestreden om het kampioenschap. Twee directe concurrenten, Gramsbergen en DOS 37, zijn de eerstvolgende tegenstanders van de oranjehemden. De komende weken zijn daarom van doorslaggevende betekenis. Een prestatie op zich van de mannen van Jeroen Elzinga om als promovendus direct weer een gooi te doen naar de titel.

Spitspositie

Zoals al eerder vermeld was het deze middag geen wedstrijd die de boeken in gaat als de meest spectaculaire. S.V. Nieuwleusen moest het zonder de geblesseerde schutter Randy Vink doen, waardoor Reinier Meijerink naar de spitspositie doorgeschoven werd en Stijn Hoekstra de plek van Reinier innam op het middenveld. Na vier minuten had Reinier al de mogelijkheid om zijn waarde op deze plek te kunnen etaleren. Ruben Brinkman bediende hem op maat en zette hem vrij voor de keeper. De volley eindigde echter in het verkeerde net, die van de ballenvanger achter het doel. In de 11e minuut was Reinier wel trefzeker vanaf de strafschopstip 1-0. Met een goed blok van Nemo Hekkert en zijn perfecte pass op de diepgaande Tom Vasse kon Tom richting het vijandelijke doel. Wesley Boertien van Elim trok aan de noodrem, waardoor de prima leidende scheidsrechter Kaya Bünyamin niets anders kon dan de bal op de stip leggen.

Uitglijder

In de 20e minuut kwam Elim alweer langszij dankzij een zeldzame uitglijder van Roy Bollemaat. Mike Doldersum profiteerde hier gretig van en liet Tim Hoogenkamp kansloos 1-1. Vijf minuten later stelde S.V. Nieuwleusen al weer orde op zaken. Ruben Brinkman zette Reinier Meijerink uit een vrije trap alleen voor keeper Remon Smit. Reinier kopte fraai de 2-1 binnen. In het begin van de tweede helft probeerden de gasten uit Elim de stand weer recht te trekken, maar tot echt goede kansen kwamen ze niet. S.V. Nieuwleusen speelde rommelig en kwam in de 70e minuut wat gelukkig op een 3-1 voorsprong. Na een mislukte vrije trap van Ruben Brinkman was het in een scrimmage voor het doel één van de verdedigers die de bal verkeerd op zijn been kreeg en via Reinier Meijerink ging de bal in het doel. De laatste twintig minuten werden door beide teams volgespeeld alsof er niets meer te verdienen viel. In de blessuretijd was het Leon de Raad die met een bekeken schuiver de eindstand bepaalde 4-1.

Volgende wedstrijd

Zaterdag 18 maart staat de belangrijke wedstrijd uit tegen Gramsbergen op het programma. Hopelijk kunnen de mannen van Jeroen Elzinga de punten mee naar Nieuwleusen nemen. De thuiswedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor S.V. Nieuwleusen.

Scoreverloop:

12e min. : 1-0 (Pen.) Reinier Meijerink

20e min. : 1-1 Mike Doldersum

25e min. : 2-1 Reinier Meijerink

61e min. : 3-1 Reinier Meijerink

90e min. : 4-1 Leon de Raad

Opstelling S.V. Nieuwleusen:

Doel: Tim Hoogenkamp

Verdediging: Roy Bollemaat, Leon de Raad, Saake Malestein , Nemo Hekkert

Middenveld: Ruben Brinkman (73e Sander Bollemaat), Thomas Koobs, Stijn Hoekstra (62e Roy in ‘t Veld), Tom Vasse (73e Jille Brinksma)

Voorhoede: Bas Evenboer (88e Tieme Brinksma), Reinier Meijerink (88e Kris Tinholt).

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency