Foto: Een deel van de bouwgroep en het bestuur van USV, foto: Marcel van Saltbommel.

USV ontvangt mooie bijdrage als ‘Club van de Week’ van de Vriendenloterij

NIEUWLEUSEN - Voetbalvereniging USV is uitgeroepen tot ‘Club van de Week’ van de Vriendenloterij en ontvangt daarmee een bedrag van 5000 euro. Een heel welkome bijdrage in de kosten voor een grondige update van het clubgebouw.

“De timing kon haast niet beter,” vertelt penningmeester Sander Eissen. “Een week eerder is het bouwdepot beschikbaar gekomen. Met deze extra bijdrage kunnen we nu echt gas gaan geven. De bouwploeg stond al heel lang te trappelen om van start te gaan, maar zij kunnen dus nu echt aan de slag.” 

Eerder deze maand werd al bekend dat de grootse nieuwbouwplannen van de club in afgeslanktere vorm worden doorgezet. Dit heeft alles te maken met de huidige coronacrisis. Zo lang de kantine gesloten blijft, mist de club een groot deel van haar inkomsten. Daarom past het de plannen aan en wordt met name de nieuwbouw van extra kleedkamers, met daarboven ruimte voor kinderopvang en biljartvereniging, op de lange baan geschoven. 

Wat wel doorgaat is renovatie van de huidige kleedkamers, een nieuwe personenlift en een nieuw dak. “Delen van het huidige gebouw zijn ruim 40 jaar oud en dus nodig aan vervanging toe,” legt Sander uit. “We zijn dus erg blij met dit bedrag van de Vriendenloterij, want daardoor kan letterlijk ‘het dak eraf’!” De bouwploeg die bestaat uit enthousiaste vrijwilligers doet een groot deel, maar het installatiewerk, het coaten van de nieuwe vloer, schilderwerk en plaatsing van het nieuwe dak wordt uitbesteed. 

Het loont dus zeker om ‘Club van de Week’ te worden, maar hoe krijg je die titel? “Daar moet je je zelf als club voor aanmelden,” vertelt Sander. “Gelukkig werden wij er door iemand op gewezen dat deze mogelijkheid er is. Je moet wel een helder doel voor ogen hebben met het bedrag, maar dat was in onze situatie niet heel moeilijk in te vullen.” Begin dit jaar ontving Sander als penningmeester per mail bericht dat ze waren geselecteerd. “Normaliter komen ze voor een fysieke uitreiking van de cheque naar de club toe, maar we hopen dat op een later moment dit jaar alsnog te kunnen doen.” Voor nu kunnen ze dus voortvarend aan de slag. De planning is om bij de start van het nieuwe seizoen in september de kleedkamers in gebruik te nemen.

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency