Foto: Buurtbingo aan het Kolkland, foto: Marcel van Saltbommel

Unieke viering van Koningsdag

NIEUWLEUSEN - Het was de warmste Koningsdag in tijden, maar helaas brachten de inwoners van Nieuwleusen het zo veel mogelijk thuis door. Geen gezellige brunch in het Palthebos, geen aubade bij ’t Olde Gemientehuus, maar toch probeerde de Oranjevereniging met enkele activiteiten er een klein feestje van te maken.

Zaterdag al werden op 15 adressen bewoners verblijd met een bloemetje. Afgelopen weken kon men namelijk elkaar nomineren voor een fleurig boeket. Maar liefst 120 nominaties kwamen binnen bij de Oranjevereniging. Ook het aanmelden voor een raamoptreden van Clown Oki-Doki liep hard. Uit de tientallen nominaties kwam een selectie van 5 adressen waar de clown een speciaal optreden verzorgde die van achter het glas werd gevolgd.

Op het eerste adres dat de clown aandeed, bij de bewoners van Philadelphia aan de Raiffeisenstraat, was zelfs een cameraploeg van de NOS aanwezig. Zij hebben hiervan opnames gemaakt voor de Koningsdagspecial die ’s avonds te zien was op tv. 

Ook heeft Nieuwleusen laten zien hoe creatief het dorp is. Kunstwerken van stoepkrijt, prachtige kleurplaten en tekeningen en mooie versierde huizen: allerlei foto’s werden ingestuurd en de Oranjevereniging vindt het fijn om te zien dat er op deze manier toch een beetje Koningsdag is gevierd. “We vonden het zonde om dit jaar helemaal niks te organiseren en hopen er zo toch een klein feestje van gemaakt te hebben voor iedereen,” aldus Dorien Zieleman van de Oranjevereniging. “Het was leuk dat het zo kon, maar voor volgend jaar hopen we toch echt weer gewoon ons traditionele programma te kunnen organiseren. Daar gaan we voor!” 
De komende week krijgen alle prijswinnaars bericht van de Oranjevereniging, zij winnen een cadeaubon van de Ondernemersvereniging Nieuwleusen.

Ook in de andere kernen werd er op creatieve wijze toch Koningsdag gevierd. In Dalfsen werden vele straten vrolijk versierd, was er een fotochallenge en trakteerde de Oranjevereniging op lekkers in Zorgcentrum Rosengaerde. In Oudleusen hebben de Oranjevereniging en Plaatselijk Belang ontbijtjes aan de deur gehangen bij de inwoners en in Lemelerveld werd op zondagavond 26 april een online Koningsquiz georganiseerd. Team Vak 410, de familie Smit heeft gewonnen en is daarmee Koning van de Pubquiz geworden. 


Al was het dan geen traditionele Koningsdag, toch waren er allerlei leuke initiatieven. Bekijk daarvoor het mooie fotoalbum van Marcel van Saltbommel

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency