Foto: Jan de Groot biedt het eerste boek aan aan wethouder André Schuurman.

Uniek boek over Nieuwleusen door de jaren heen

NIEUWLEUSEN - Wethouder André Schuurman kreeg onlangs het eerste exemplaar van een uniek boek uitgereikt, in het bijzijn van vrijwilligers van de Historische vereniging Ni’jluusn van vrogger.

Het boek is gemaakt door de Historische Vereniging in samenwerking met Albert Heijn De Groot uit Nieuwleusen. Het bevat zo’n 250 foto’s van Nieuwleusen door de jaren heen en geeft een beeld van onder andere het ontstaan, het verenigingsleven, de scholen en nog veel meer. Een deel van deze afbeeldingen staan al voorgedrukt, de resterende foto’s krijgen de klanten tien weken lang bij hun boodschappen.

Beeldbank Ni’jluusn van vrogger

Bij het samenstellen van het boek is er een selectie gemaakt uit de enorme beeldbank van Ni’jluusn van vrogger. Deze selectie werd, samen met de teksten van Gees Bartels, de basis voor het samenstellen van het boek. “Het album ziet er fantastisch uit,” zegt Jan de Groot, “het geeft een mooi beeld van Nieuwleusen en zal voor veel mensen een plezier worden om door te lezen.”  In totaal worden er meer dan 4.100 boeken huis aan huis verspreid, in de loop van deze week krijgen alle inwoners van Nieuwleusen het boek over hun dorp thuis bezorgd. Wie het boek onverhoopt niet ontvangt, kan vanaf maandag natuurlijk een exemplaar ophalen bij de servicebalie van de Albert Heijn.

 

 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency