Trefkoele+ houdt begin oktober een feestweekend met STUK en RadioRave

DALFSEN - Trefkoele+ organiseert in het weekend van vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober twee grote evenementen. Vrijdagavond mikt het Dalfser kulturhus op de jeugd van 12/18 jaar met een Mega Teenage Party, waarbij STUK voor de beats zorgt. En zaterdagavond presenteert Trefkoele eem megaparty voor achttienplussers: RadioRave, met radio-dj’s Menno de Boer (Radio 538) en Barry Paf (100% NL).

“Als kulturhus faciliteren we vooral sport- en andere lokale verenigingen. Maar één à twee keer per jaar willen we zelf iets groots organiseren. Met name voor de doelgroep onder de achttien is er betrekkelijk weinig te doen”, zo motiveert Matthias de Roo van Trefkoele+ het nieuwe initiatief. “Matthias kwam met het idee van de Mega Teenage Party, waarna we besloten om op beide avonden iets te organiseren”, vult Emily Poppe aan. “De sporthal wordt toch al omgebouwd tot festival-hal voor honderden feestgangers, dus dan is het net zo praktisch om er twee avonden van te maken.”Matthias de Roo: “Dat principe – één à twee keer per jaar met iets groots uitpakken – is ook aan de vaste gebruikers uit te leggen. Want natuurlijk moeten de hallen het grootste deel van het seizoen beschikbaar blijven voor de sport- en andere clubs.”

Voor wie het niets zegt: de jongens van STUK – Giel, Thomas en Stefan – zijn bekend van StukTV, het YouTube-kanaal dat sinds 2015 heeft toegewerkt naar meer dan twee miljoen abonnees. “Jongeren kijken nauwelijks tv meer”, zegt Matthias. “De nieuwe sterren vind je op YouTube.”

Daarnaast maakt het drietal van STUK ook steeds meer naam in het festival- en clubcircuit. Ze verzorgen ruim tweehonderd energieke live-shows per jaar  met een hoog party-gehalte. De party is alcoholvrij en duurt van 20.00 tot 00.00 uur. “We verwachten dat sommige bezoekers ook van verder weg komen, vandaar dat we het PlusCafé openstellen voor ouders die gedurende de show hier blijven en rustig van een kopje koffie, de krant of een praatje willen genieten. We zorgen tijdens de show ook voor een projectiescherm waarop de show te zien is.”

Tickets voor de Mega Teenage Party kosten tien euro. Wie ze in de voorverkoop bestelt, krijgt per ticket twee gratis consumptiemunten. En voor een vriendengroen van tien of meer kaartjes, krijg je één ticket cadeau.

De kaartverkoop start op 20 augustus.

 

Ook het concept van RadioRave is vrij uniek: Menno de Boer en Barry Paf mixen op hun eigenzinnige manier een veelheid aan stijlen aaneen. Maar het publiek is de baas op de dansvloer: elk kwartier wordt er gewisseld van muziekstijl en naar een climax toegewerkt. Ondertussen kunnen de bezoekers stemmen op de muziekkeuze van hun voorkeur en wordt er zelfs een Baas en Bazin van de dansvloer gekozen.

Dit feestje duurt van 21.00 tot 01.00 uur. Tickets zijn vanaf 20 augustus à 7,50 euro verkrijgbaar via www.trefkoeleplus.nl. Ook hier geldt: een ticket gratis bij afname van elke tien stuks. Aan de avondkassa betaal je 12,50 euro.

“Je kunt het beschouwen als een proef”, aldus Matthias de Roo. Als het goed aanslaat, zullen we de komende jaren vaker grote namen naar de Trefkoele+ halen.”

 

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency