Foto: uit het archief.

Traditionele bazaar in De Wiekelaar Oudleusen

OUDLEUSEN - De jaarlijkse tweedaagse bazaar vindt komend weekend plaats, op vrijdagavond 22 en zaterdag 23 november in ontmoetingscentrum De Wiekelaar in Oudleusen.

Vrijdagavond om 20.30 uur gaan de deuren open van De Wiekelaar en om 21.30 uur vindt een bijzondere openingsact plaats. De opbrengst van de bazaar wordt gebruikt voor nieuwe audiovisuele apparatuur voor het ontmoetingscentrum.

Vele spellen

Er zijn weer vele spellen, zoals schieten op een geluksrad, een grote sjoelbak, raden naar de inhoud van een winkelwagen en diverse behendigheids- en competitiespellen. Voor de kinderbazaar is het ‘altijd prijs’ bij het touwtje trekken. Ook wordt het bierpul-schuiven weer op touw gezet. Een groot aantal vrijwilligers van verenigingen die gebruik maken van De Wiekelaar staat achter de stands.

Grote prijzen

De hoofdprijs van de grote verloting is een half varken, beschikbaar gesteld door Johnny Hogenkamp. Er is een mooie traptrekker te winnen en een prachtige TFD PVC-vloer. Ook bij het rad van avontuur zijn talloze prijzen te winnen, waaronder een weekendje weg naar een chalet in Duitsland of een nachtje logeren in een bungalow aan de Vecht voor zes personen. Er zijn vleesschotels, Wiekelaartaarten, zelfgebakken ‘krentestoete’, levensmiddelenpakketten en veel smaakvolle interieur- en huishoudelijke artikelen. 

Superronde

Halverwege de zaterdagavond wordt een superronde gedraaid, waarbij grote prijzen de deur uitgaan. Op beide dagen zijn verse oliebollen uit de keuken van De Wiekelaar verkrijgbaar. Op vrijdagavond start de bazaar om 20.30 uur, zaterdagmiddag is er speciaal voor de kinderen de kinderbazaar vanaf 14.30 tot 17.00 uur. Dan is ook iemand met een bijzondere grabbeljurk in de zaal. Op zaterdagavond wordt gestart vanaf 20.30 uur. 

 

Delen:

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency