Foto: De machines van Lindeboom in actie, foto: Marcel van Saltbommel

Topdrukte bij de loonbedrijven om alle maïs van het land te krijgen

VECHTDAL - “De weersomstandigheden zijn erg goed, daarom verwacht ik een mooie opbrengst dit jaar,” vertelt Erik Jan Huzen van Loonbedrijf Huzen. Het loonbedrijf draait deze weken op volle toeren, werkdagen van 15 uur per dag zijn geen uitzondering.

“Op zaterdag proberen we wel redelijk op tijd te stoppen, zodat er nog iets van het weekend overblijft,” vertelt Erik Jan. “Maar juist in deze weken moet het gebeuren dus we maken lange dagen.” Het scheelt voor hem en zijn medewerkers dat ze op droog land kunnen werken. Daardoor gaat de maïs er gemakkelijker af en blijft het land ook beter van kwaliteit. Hierdoor kunnen ze op sommige stukken nu ook alweer nieuw inzaaien.  

Ook bij Loonbedrijf Lindeboom zijn deze weken de lange werkdagen meer regel dan uitzondering. “Vorige week was het nog erg druk, maar vanaf deze week verwacht ik dat het wel iets rustiger wordt,” legt Bert Lindeboom uit. Ook hij ziet dat de opbrengst goed is dit jaar: “We hebben hier ook in de droge periodes afgelopen zomer nog wel voldoende regen gehad. En die regen kwam niet in stortbuien, wat slecht voor de groei van de maïs is, maar mooi verdeeld in kleinere buien. Ik denk dat de opbrengst nog wel iets beter is dan vorig jaar,” voorspelt Bert.

Delen:

Tip de redactie

Heb jij nieuws voor de Dalfser Marskramer? Laat het ons weten!

Lees meer

De Dalfser Marskramer

Verschijnt iedere dinsdag in een oplage van 22.900 exemplaren in Ankum, Balkbrug, Dalfsen, Hasselt, Hoonhorst, IJhorst, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen, Rouveen, Staphorst, Vinkenbuurt en Witharen.

© - Ontwerp & realisatie: FIZZ | Digital Agency